Osek22 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Strona z testami kasków (j.ang.) http://www.motorcyclegearreview.com/produc...ame=Full%20Face naprawde dzieki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osek22 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 no, to zakupilem.Stanelo w koncu na Shoei XR-100 Patriot. Na razie nie ubieram bo za kilka dni byc moze otrzymaja x-spirita i moze uda mi sie jeszcze wymienic. Ale musze powiedziec, ze kask lezy jak nalezy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakanogaja Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 (edytowane) No kto jest wytrwały i szuka ten znajdzie i ma :) Od prawie dwoch lat poluje i zbierałem na xr-1000 jest to rewelacyny kask-testowalem duzo i studiowalem wiele na temat kaskow. Wreszcie jak uzbieralem i szukalem atrakcyjnej ceny trafilem na x-spirita w cenie xr na allegro, nowy tylko bez pudla i pokrowca. Jest rewalacyjny tylko jak na klimatyzowany kask przystalo glosny i o wiele glosniejszy od xr, ale zatyczki za 3zł i problem z glowy (bardziej z uszu) :crossy: :crossy: Jezeli moge polecic to jesli nie scigasz sie na torze to jak najbardziej polecam xr-1000 na pewno jest cichszy od x-spirita i tak samo swietnie lezy, a jezeli masz troche mniej kaski to raid ma to samo wnetrze jak xr i jest jeszcze bardziej cichy (mniej nawiewu bardziej wytłumiony) tylko ze ma gorsza wentylacje. xr i raid te same kaski tylko inaczej rozbudowany system wentylacji a xr ma swoja renowe i ladniej wygloda. Ja polecam xr a ze okazyjnie mi sie trafil x-spirit to wcale nie narzekam :) Znalazlem kolesia ktory ma xr nowiutkie przywiezione ze szwecji chyba po 1400zl pewnie 50 dych stargujesz wyslal mi zdjecie nowego culltasa rozmiar M jak ktos by chcial namiar niech da znac ja juz kilka dni temu jestem bardzo szczesliwym posiadaczem x-spirita :banghead: Shoei to shoei wile sie naczytalem i szacun jak byk :( Edytowane 31 Maja 2007 przez kakanogaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek PO Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 (edytowane) Mam SHOEIa i dokupiłem "whisper stripa". Dzięki temu w kasku panuje względna cisza nawet powyżej 200km/h. A co do samej firmy SHOEI będąc na targach w W-wie na stoisku SHOEI gratis wymienili zawiasy, wyczyścili i wyregulowali kask a wszystko za free. To chyba świadczy o firmie... Edytowane 31 Maja 2007 przez Maciek PO Cytuj http://maciejbanaszak.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi