PIOTREK CR Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Piszę ten post na prośbę kolegi który ma xt 350 90 r. ma ją z tydzień i ad paru dni zaczęła strzelać w gażnik. Moto ma założoną nową świece miał też pęknięte weście z gażnika do cylindra ale to zostało uszczelnione a strzela dalej, jaka może być przyczyna ? proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 zla swieca, zle ustawiony zaplon, rozregulowany gaznik, i to wejscie do cylindra moze byc tez przyczyna strzelania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DTman Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Może to być powód filtra powietrza :P albo świeca do wymiany a uszczelnienia kto robil ?? Ten koles czy ktos kto sier tym zajmuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalwariat Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 zapłon zbyt wczesnie ustawiony....po upuźnieniu powinno byc ok, ale nie za duzo bo bedzie szczelalo w wydech(jak sie dobrze ustawi to moto bedzie lepiej sie wkrecalo i ladniej szlo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 a jak sie ustawia zaplon w motocyklach z modulem zaplonowym, w ktorych nie ma stojana z krzywka i przerywaczem?nigdy nie badalem tak dokladnie XT, ale wydaje mi sie ze tam wlasnie siedzi takie elektroniczne badziewie.. Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ober Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Jak tam luzy zaworowe ? Wypalony albo nie domykający się zawór dolotowy potrafi nieźle dać w gaźnik. Ewentualnie zbyt uboga mieszanka. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 ja miałem podobny przypadek, moto strzelało w gaźnik jak się troche zagrzało działo się tak dlatego że miałem nieszczelny króciec dolotowy między gaźnikiem a cylindrempzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi