Geni Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Taki powiew wiosny.U mnie pojawił się taki problemik, że sprzęt odpala na ssaniu nie na wszystkich garach, dopiero po kilkudzisięciu sekundach i cofnięciu ssania pojawiają się zapłony na reszcie, a nagrzany sprzęt pracuje ładniutko na wszystkich cylindrach. Głowny podejrzany - syf z biokomponentów w gaźnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C z e j e n Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) Czy u was na wolnych obrotach słychać delikatne syknięcia przy gaźnikach ?Silnik równo pracuje i nie chce mi sie wierzyć,ze gdzieś może ciągnąć fałszywe powietrze Edytowane 18 Lutego 2014 przez C z e j e n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekP Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) Ja swoją dzisiaj odpaliłem i nie usłyszałem żadnych niepokojących dźwięków ani syczenia z okolicy gaźników. Chyba że wydechy Cobry je zagłuszają :biggrin: Czy u was na wolnych obrotach słychać delikatne syknięcia przy gaźnikach ?Silnik równo pracuje i nie chce mi sie wierzyć,ze gdzieś może ciągnąć fałszywe powietrze Na stronie valkyriepoland.pl powinieneś znaleźć odpowiedź. Są tam opisane niedomagania i dźwięki które wydobywa Valkyrie Edytowane 18 Lutego 2014 przez ktm990adventurer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Czy u was na wolnych obrotach słychać delikatne syknięcia przy gaźnikach ?Silnik równo pracuje i nie chce mi sie wierzyć,ze gdzieś może ciągnąć fałszywe powietrze6. Świstać lub gwizdać moŜe równieŜ sam silnik. Zbyt mocno dociśnięte napinacze plus rezonans pokrywy mechanizmu, uszkodzone łoŜysko alternatora (dźwięk z lewej strony silnika) to częste powody słyszanych dźwięków. Dźwięk „upuszczania powietrza” moŜe być wynikiem uszkodzenia przewodów gumowych w okolicy zbiornika paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek.D Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Czy u was na wolnych obrotach słychać delikatne syknięcia przy gaźnikach ?Silnik równo pracuje i nie chce mi sie wierzyć,ze gdzieś może ciągnąć fałszywe powietrzeTu możesz poczytać: http://www.valkyrie.com.pl/Czeste_niedomagania_i_dziwne_dzwieki.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekP Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 6. Świstać lub gwizdać moŜe równieŜ sam silnik. Zbyt mocno dociśnięte napinacze plus rezonans pokrywy mechanizmu, uszkodzone łoŜysko alternatora (dźwięk z lewej strony silnika) to częste powody słyszanych dźwięków. Dźwięk „upuszczania powietrza” moŜe być wynikiem uszkodzenia przewodów gumowych w okolicy zbiornika paliwa. Tu możesz poczytać: http://www.valkyrie.com.pl/Czeste_niedomagania_i_dziwne_dzwieki.pdf Widzę że chodzimy po tym samym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brovar Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) Widzę że ożywienie jest coraz większe. Maszyny już po rozruchach....... Czy ktoś się zastanawiał nad ewentualnym - mini- zlocie gdzieś w kraju? Może macie jakieś propozycje? No i najważniejsze ilu by było chętnych na takie spotkanie. Dajcie znać Edytowane 18 Lutego 2014 przez Brovar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C z e j e n Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Skoro większość TUbylców jest z południa/wschodu kraju proponuje Wlkp:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcow Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Ja dzisiaj wyciągłem i rozebrałem gazniki było w nich po tej stronie co nie paliła sporo osadu na dyszach i i mazi wyczyściłem i poskładałem -co zajęło mi kilka godzin i browarów :) zmontowałm zpowrotem na miejsce -najwięcej problemów miałem z obudowa filtra powietrza -nie wdzięczne ustrojstwo jutro próba !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 ładnie Ci to poszło Zajcow... teraz pisz o efektach swojej pracy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekP Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 I jak postępy...sprzęt chodzi? Bo ma być już coraz cieplej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 hm , ja jeszcze mam w planach wyjazd na narty na tydzień a wy już sprzęt odpalacie :) , mój stoi spokojnie w garażu przykryty ( nawet aku nie wypiąłem na zimę ) nie odpalany od listopada , nawet oleju ani filtra jeszcze nie kupilem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcow Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 (edytowane) Valec pali równo i ładnie sie wkręca na obroty -jestem z siebie dumny nie ma to jak samemu cos zrobić Obecnie poskaładałem moto wykonałem kilka poprawek kosmetycznych , częsciowo wypucowałem -jest PIĘKNY W sobote prawdopodobnie odbiore przedni błotnik od lakiernika i mam nadzieje że pogoda bedzia w miare ładna a wtedy zalicze pierwszą przejażdżke Valkyrią _________________Dzisiaj zaliczyłem pierwszy kilometr :) do okoła mojego osiedla , pretekst : pojechałem do brata przymierzyć buty motocyklowe na grubym obitym blachom spodzie i sprawdzić czy da sie zmieniac biegi ...., niestety nie sa zbyt wygodne jeśli nie ma sie podestów (obcas przeszkadza ) ale za to przejażdżka ..... :) cos pięknego Na dzień dzisiejszy wygląda tak : Edytowane 21 Lutego 2014 przez zajcow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 robiłeś synchronizacje gaźników po tym czyszczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekP Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Koledzy... jutro wam wrzucę fotki z tego co zrobiłem z Valcem. Myślę że efekt będzie lepszy niż oryginał :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi