MotoPatryk Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Witam! Bardzo prosze o info na temat kupna cylindru do Suzuki RM 250. Podobno nowe kosztuja w granicach 1tys. zl Czy oplaca sie kupic cylinder uzywany?Bo na starym nie da sie juz zrobić szlifu. :icon_razz: Z gory dzieki Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Nowy kosztuje w granicach 2tyś. To że sie nie da zrobić szlifu to normlane, bo w RM jest nikasil. Chyba że to jakieś bardzo stare RM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoPatryk Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Nowy kosztuje w granicach 2tyś. To że si enie da zrobić szlifu to normlane, bo w RM jest nikasil. Chyba że to jakieś bardzo stare RMslify były juz robione tylko ze w tamtym sezonie byl ostatni i musze cos wymyslec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Nie odpowiedziałeś który to rok tego RM, bo to bardzo dziwne, że robiśliście w nim szlify. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoPatryk Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Nie odpowiedziałeś który to rok tego RM, bo to bardzo dziwne, że robiśliście w nim szlify. To moze byc 90-93 kolega ma tez rm 250 rok 96 i robił szlif miecha temu.ja sie za bardzo nie znam na cylindrach na jakich mozna robic a na jakich nie i jak mozesz to wytlumacz mi na czym polega ta roznica jesli mozesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 W motocyklach crosowych tuleje sa pokryte specjalną powłoka nikasylem i takich cylindrów sie nie szlifuje tylko zmienia tłoki na większe czyli tak jak np w RM. 93 i 96 napewno miały nikasil. Chyba, że moze cylindry były już zajechane i ktoś wstawił tam żeliwną tuleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoPatryk Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 W motocyklach crosowych tuleje sa pokryte specjalną powłoka nikasylem i takich cylindrów sie nie szlifuje tylko zmienia tłoki na większe czyli tak jak np w RM. 93 i 96 napewno miały nikasil. Chyba, że moze cylindry były już zajechane i ktoś wstawił tam żeliwną tuleje. Nie mam pojecia czy sa tam wstawione żeliwne tuleje. A mozna by to jeszcze raz zrobic z ta żeliwna tuleją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Tak, zawsze można wstawić ją jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoPatryk Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 A gdzie to mozna zrobic i czy to duzo kosztuje?Sorry ze tak dopytuje ale ja poprostu nie mam o tym pojecia i szukam pomocy u innych. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) Od tego właśnie jest to forum... :icon_razz: Bardzo drogie to nie będzie, ale gdzie to zrobic w koninie, to nie wiem, ja nie z tych terenów... :) Ale popytaj kolesia, który robił wam szlify, może on cos będzie wiedział gdzie... :P Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez markos16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoPatryk Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Tak, zawsze można wstawić ją jeszcze raz. Ok dzieki za wiadomosc! Popytam sie w paru miejscach gdzie mozna to zrobic Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi