Skocz do zawartości

Bandit 600 '01 - brak plynnego przyspieszania

pirat!
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

czesc,

jadac do pracy, po ok 2km przejechanych od odpalenia, wrzucilem 3ci bieg i odkrecilem manetke prawie do konca zeby

mocno przyspieszyc.

bandit pociagnal jakby niepelna moca po czym nagle dostal 100% power i zaboksowalo mi tylne kolo na mokrym asfalcie :/

to nie pierwszy raz, wczesniej zdarzalo sie to samo ale na 1. przy probie dynamicznego startu rzadko bo rzadko

ale mialem efekt opisany powyzej. wolniejsze przyspieszanie i nagle strzal (tak jakby strzelic ze sprzegla).

w sumie takich sytuacji mialem ok 5 w ciagu ostatnich tygodni.

na poczatku myslalem ze moze to wina slabego paliwa 95. ale teraz na 98 mialem to samo.

dodam ze kranik mam na rezerwe caly czas ustawiony choc nie wiem czy to ma jakies znaczenie.

prosze o jakies rady bo to nie jest mile jak mi nagle miota tylkiem po asfalcie :(

dzieki i pozdraiwam

pirat!

czesc,

jadac do pracy, po ok 2km przejechanych od odpalenia, wrzucilem 3ci bieg i odkrecilem manetke prawie do konca zeby

mocno przyspieszyc.

bandit pociagnal jakby niepelna moca po czym nagle dostal 100% power i zaboksowalo mi tylne kolo na mokrym asfalcie :/

to nie pierwszy raz, wczesniej zdarzalo sie to samo ale na 1. przy probie dynamicznego startu rzadko bo rzadko

ale mialem efekt opisany powyzej. wolniejsze przyspieszanie i nagle strzal (tak jakby strzelic ze sprzegla).

w sumie takich sytuacji mialem ok 5 w ciagu ostatnich tygodni.

na poczatku myslalem ze moze to wina slabego paliwa 95. ale teraz na 98 mialem to samo.

dodam ze kranik mam na rezerwe caly czas ustawiony choc nie wiem czy to ma jakies znaczenie.

prosze o jakies rady bo to nie jest mile jak mi nagle miota tylkiem po asfalcie :(

dzieki i pozdraiwam

pirat!

proponuje kupić jakies dobre opony i uwazać na mokrym..., prawie każdy motocykl, który nie ma anemicznego silnika zrobi podobnego psikusa na mokrym , mało tego podobny efekt można osiągnąć nawet na suchym i kiepskich kapciach... poprostu jak silnik dojdzie do obrotów maxymalnego momentu obrotowego to dostaje kopa... normalne i bardzo przyjemne w normalnych warunkach i dobrym ogumieniu :evil:

p.s. słabe paliwo to jest =>98 !! :evil:

Edytowane przez lolek

proponuje kupić jakies dobre opony i uwazać na mokrym..., prawie każdy motocykl, który nie ma anemicznego silnika zrobi podobnego psikusa na mokrym , mało tego podobny efekt można osiągnąć nawet na suchym i kiepskich kapciach... poprostu jak silnik dojdzie do obrotów maxymalnego momentu obrotowego to dostaje kopa... normalne i bardzo przyjemne w normalnych warunkach i dobrym ogumieniu :(

p.s. słabe paliwo to jest =>98 !! :evil:

hehe, opony nie sa takie zle...

ale efekt strzelania to na pewno nie jest normlany przyrost mocy w wyzszych obrotach.

to jest bardziej jakby sie cos przytkalo i nagle daje power :/

tak jakby strzelic ze sprzegla :evil:

moze swiece nie daja rady?

nowki NGK, smigane ledwo miesiac :evil:

iskry sa cool i pali bez problemu

znajomy miał podobnie w bandicie 400 moto wkręcało się powoli nagle czkawka i 100% przyrostu mocy,wymianił kable z fajkami i swiece ,zrobił synchronizację i moto jak nowe .

w takiej sytuacji czakalby mnie serwis :(

ktos sie orientuje w cenie takiej imprezy?

pali... ponad 8 litrow na 100

to faktycznie chyba jednak za dużo co pali, moj Bandzior przy bardzo spokojnej jezdzie ( ok100- 110km/h)za miastem spala srednio 5,8 - 5,9, w miescie około 7 litrów ale to przy jezdzie dosyc ostrej, tyle samo na trasie przy predkosci powyzej 140km\h

pozdro

to faktycznie chyba jednak za dużo co pali, moj Bandzior przy bardzo spokojnej jezdzie ( ok100- 110km/h)za miastem spala srednio 5,8 - 5,9, w miescie około 7 litrów ale to przy jezdzie dosyc ostrej, tyle samo na trasie przy predkosci powyzej 140km\h

No jak na B6, to ciut przy dużo.

Wracając do tematu, to ja bym zaczął od porządnego wyczyszczenia gaźników, synchro ma tu raczej mniejsze znaczenie.

Edytowane przez roger