Bohun Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 witam. jestem w trakcie pracy, kupilem juz silnik RC36, ale pojawil się problem. silnik nie mieści mi się w rame od mojej VF'y. na początku myślałem, ze go poprostu źle wkładam, ale jednak głowica w RC36 jest szersza niż w RC24... RC24 wchodzi bez problemu ( tzn po przerobieniu mocowań ) - na tym forum są już osoby które mają wstawiony do VFy silnik RC24. ja poszukuję właścicieli VFy z wstawionymi silnikami RC36. jednemu napewno udało się to , jezeli ktos mialbym kontakt z właścicielem poniższego motocykla , byłbym bardzo wdzięczny.http://republika.pl/bohun99/inne_zdjecia/106232808.jpg nie pozostaje mi nic innego, jak zrobić coś z ramą. zlecam to gościowi, który zna się bardziej odemnie :icon_rolleyes: i ma troche doświadczenia, rozszerzy mi ją na gorąco w pewnych odcinkach. zobaczymy co z tego wyjdzie... dzięki, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek400 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 witam. jestem w trakcie pracy, kupilem juz silnik RC36, ale pojawil się problem. silnik nie mieści mi się w rame od mojej VF'y. na początku myślałem, ze go poprostu źle wkładam, ale jednak głowica w RC36 jest szersza niż w RC24... RC24 wchodzi bez problemu ( tzn po przerobieniu mocowań ) - na tym forum są już osoby które mają wstawiony do VFy silnik RC24. ja poszukuję właścicieli VFy z wstawionymi silnikami RC36. jednemu napewno udało się to , jezeli ktos mialbym kontakt z właścicielem poniższego motocykla , byłbym bardzo wdzięczny.http://republika.pl/bohun99/inne_zdjecia/106232808.jpgnie pozostaje mi nic innego, jak zrobić coś z ramą. zlecam to gościowi, który zna się bardziej odemnie :icon_biggrin: i ma troche doświadczenia, rozszerzy mi ją na gorąco w pewnych odcinkach. zobaczymy co z tego wyjdzie... dzięki, pozdrawiam!masz tu linka oblukaj http://www.vfr-oc.pl/sebafr.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 ale seba ma od rc24, a nie rc36 - to jest wlasnie ta roznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek400 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 ale seba ma od rc24, a nie rc36 - to jest wlasnie ta roznica ale wlasnie seba ma od rc36 tylko ze zle jest napisane gadalem z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bohun Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Seba ma napewno od RC24, bo to on mi bardzo dużo pomógł przy wstawieniu silnika do mojej VF-ki ! Sprawa jest już dawno rozwiązana, mój motocykl był już gotowy w połowie września.Rame musiałem ciąć i rozszerzać ( oczywiście nie sam i nie w domowym garażu, oddałem to w ręce fachowca ). Jak już silnik miałem wstawiony pojawiły się inne problemy, ale z BARDZO DUŻĄ POMOCĄ Seby udało się!Jak do tej pory zrobiłem swoją VF 750 FR ponad 1000 km, bez najmniejszej awari i jakichkolwiek problemów. Różnica jest straszna między silnikami, RC 36 jest poprostu o niebo lepszy i przede wszystkim bezawaryjny w porównaniu do silnika VF, gdzie co kilkaset kilometrów musiałem regenerować inny wałek :/ pozdrawiam wszystkich, i dziękuję za pomoc ! :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi