wojtascom Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 posiadam gilere 503 ze skrzynia trzy biegowa. Pytanie moje brzmi czy da sie dorobic 4 bieg badz wymienic cała skrzynie ??? motor leci max 80 km/h przy 11 tys obr/min. Jak czytalem na róznych stronach dane techniczne to wszedzie podaja ze ma cztery biegi i predkosc max to ponad 100. Motor jest sprawny w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Gilera 503 ma fabrycznie 4 biegowa skrzynię (to i tak mało), jeśli masz 3 biegi tzn, że wcieło ci jeden bieg. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Masz ten silnik rozłożony czy w całości? Jeżeli w całości i nie masz 4 to albo skrzynia albo automat się popsuły. Ze wskazaniem na to 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) Teoretycznie w tej skrzyni nie ma się co popsuć, jest prosta aż do bólu, być może skrzywił sie wodzik lub poszyły tryby, chociaż jest to mało prawdopodobne, wtedy w miejscu 4 byłby luz. W automacie mogł sie przestawić kółko (nie wiem jak to nazwać, poza tym było tam chyba zabezpieczenie), które jest przekrecane przez (znowu, jak to sie nazywa) część sterującą. Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez marcpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtascom Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Silnik nie był nigdy rozbierany :) i od poczatku mial tylko 3 biegi ;) wiec czy jest to mozliwe ze wcisneli mi lipe w salonie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Silnik nie był nigdy rozbierany :) i od poczatku mial tylko 3 biegi ;) wiec czy jest to mozliwe ze wcisneli mi lipe w salonie?? Kupiłeś Gilerę w salonie? Za ile? Z moich informacji wynika, że były tam montowane silniki AM4 4 biegowe. Skrzynie najprawdopobniej da sie zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtascom Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 tak jakby z salonu :icon_question: od znajomego ;] motor jest z 95 ale kupilem go w 2000 ale mial przejechane tylko 8 km :icon_exclaim: wiec nówka sztuka o tyle ze przestala troche ;] a gdzie mozna zlaleźc taka skrzynie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gortat Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 bo sa dwa modele Giler'y 503 3 i 4 biegowe ja tez mam 3 biegowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Ze Tak zapytam czy tam nie ma takiego silnika jak w Apriliach RX z lat 90?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Ze Tak zapytam czy tam nie ma takiego silnika jak w Apriliach RX z lat 90??Z tego co widziałem te silniki maja elementy wspólne, ale nie są identyczne, identyczny silnik jest natomiast w Gilerze RC 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtascom Opublikowano 29 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Gortat słyszałes moze zeby ktos dorabiał sobie czwarty bieg, a moze ty sobie dorobiles ??? ile twoja leci na 3??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi