migdal Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Powiem tak... na szczęście nie jestem jeszcze stary i na szczęście nie mam trzech córek ! :) Ile mam lat to moja sprawa a wiek w dyskusji dorosłych ludzi nie powinien mieć znaczenia, no a jeżeli komuś się kończą argumenty lub w ogóle ich nie ma to robi takie "wycieczki" do metryk urodzenia ;) Jeżeli tak strasznie Cię zabolało, że grzecznie zwróciłem Ci uwagę o błędzie to Twój problem. Przeczytaj sobie jeszcze raz co napisał Mikosław, bo zgadzam się z nim w 100% i dlatego napisałem to co napisałem :] no jak już jest głośny to go słychać ;), ale na dłuższe trasy i tak przydają się zatyczki, bo przy wyższych prędkościach słyszysz głównie hałas spowodowany przez pęd powietrza a nie wydech. pzdrArio tak prowadzić rozmowę można w nieskończoność ,wrzucać sobie i wymyślać argumenty również ale to nie oto chodzi, oki uniosłem się może niepotrzebnie ,zakończmy więć spór i podajmy sobie rękę ,Mamy prowadzić rozmowy na inne tematy jak Cię uraziłem to sorki :icon_rolleyes: .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 panowie nie kloccie sie o taka pie**ole Ario ale przyznasz ze chyba szum nie jest az tak meczacy jak glosny wydechchoc to pewnie zalezy od osobistych preferencjimi szum wiatru nie przeszkadzaale i do wydechu pewnie sie mozna przyzwyczaic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Ario tak prowadzić rozmowę można w nieskończoność ,wrzucać sobie i wymyślać argumenty również ale to nie oto chodzi, oki uniosłem się może niepotrzebnie ,zakończmy więć spór i podajmy sobie rękę ,Mamy prowadzić rozmowy na inne tematy jak Cię uraziłem to sorki :) .Pozdrawiam oczywiście masz rację migdał. zatem "łapka" ;) i wracamy do tematu :icon_rolleyes: Ario ale przyznasz ze chyba szum nie jest az tak meczacy jak glosny wydech powiem Ci szczerze, że ja przy prędkościach na trasie (140 i trochę ponad) słyszę przede wszystkim szum,a le zatyczki skutecznie go niwelują. możliwe, że przy jeździe na cruiserze, czoprze lub tym podobnym jest trochę inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 chcialem was zapytac drodzy posiadacze kamizelek czy nie jezdzicie w nich caly czas czy tylko jak nikt nie widzi :), bo w sumie od jakis 2 miesiecy nie spotkalem nikogo w kamizelce czyzby moda zanikala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 Po zmroku sam i innych widzę w kamizelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kjujik Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Po zmroku sam i innych widzę w kamizelach Ano racja, lepiej nie kusić losu, tez takowa sobie sprawilem i zapycham w niej mimo ze obciachowa.Tyle ze majac do wyboru obciach i spotkanie z katamaraniarzem ktoremu na oczy po zmroku padlo ... hm dla mnie wybor jest prosty.Kamizelka. PozdrawiamKjujik Cytuj Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 Ja od początku tego lata jeżdze również w kamizelce odblaskowej, jak i na weteranach i na współczesnych. Zakładam ją juz jak powoli się ściemnia. Moim zdanem to nie obciach tak jeździc, w końcu zdrowie czy życie człowieka jest wazniejsze niz to co powiedzą inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) jak jest ciemno to mozna ubrac na upartego :)ale widzialem speca co jezdzil w takiej w dzien i bynajmniej nie byl z nauki jazdy ;) Edytowane 6 Września 2006 przez Stan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 Ja tez uwazam że kamizelka odblaskowa wylada obciachowo. Napewno w jakimś stopniu poprawia bezpieczeństwo ale wychodząc z takich założeń może lepiej sprzedać motocykl i kupić Volvo albo Renault (5* w testach zderzeniowych ;) )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary kapuchan Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 witam,z całym szacunkiem dla Was i dla kamizelek :) - gość na motocyklu w czymś takim wygląda trońkę komicznie.ale jest sposób - ja, aby być widocznym, zakupiłem kolorową kurtałkę (oczywiście motocyklową) , skóreczka, protektory, dblaski itd - pełen profesjonalizm ;) .pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 Gorzej mają Ci z "barwami" - wtedy trzeba wybierać między zasadami klubu (i lansem) a bezpieczeństwem, szczególnie po zmroku. Ja wybieram inwestycję w sensowne doświetlenie sprzętu. A co do hałasu - w VL-u miałem puste wydechy i szybę. Po przejechaniu 300km już mnie głowa bolała. Ostatnio zrobiłem rundę Wildem od kumpla - również na pustych wydechach, ale bez szyby. Zero problemów, wiadomo mniej słychać. Na dalsze wypady używam stoperów i jest świetnie - w chłodne dni przez półotwart kask nie dmucha po uszach, szum nie męczy. Owszem, w dziwny sposób bardziej odczuwa się wibracje, nawet od opon. Ale pokonanie trasy 700 km z wkładkami nie męczy tak, jak z pustymi uszami. W ogóle na drogach jest hałas, nie tylko z mojego moto, ale z otoczenia, a słuch trzeba chronić, oj trzeba....bo: Podczas kłótni staruszków:ona - jesteś głuchy jak pień!on - a ty jak pień. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriss.g Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 ... wszystko z głową ... wiadomo że w pełnym słońcu sensu mniej (przynajmniej dla bardziej doświadczonych) ale w nocy i ... o zmierzchu ... kamizelka mało że czyni widocznym to w dodatku ... czyni prawie "panem władzą" ... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 Byle tylko członkowie "elitarnych" klubów MC nie kazali jej zdejmować, bo przypomina ich barwy he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 zaraz zaraz panowie, mam texa i mam w nim wstawki z materialy 3m scotclite wiec kurtka jest widoczna w nocy, wiadomo ze kamizelka jest tansza niz tex ale jest za to oczojebna na max ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 Ja niedługo bedę jeździł w pewnym klubie FG, barwy będę miał na plecach i nie przejmuje sie tym że pod kamizelką odblaskową. W końcu wieczorami i w nocy nikt nie patrzy czy ktoś ma barwy. Chodzi o bezpieczeństwo w końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi