kaskader8 Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Witam wszyskich i z góry dziękuje za odpowiedzia więc, mam pytanie odnośnie oleju do silnika w hondzie mtx 80 r II( dwusów) olej ten ma za zadanie ułatwic tarcie w skrzyni biegów jak i całego silnika.do silnika leje się gęstośc 75w90 a do skrzyni 10w40 więc co lać jeśli chodzi o obie sprawy? w serwisie yamahy(bo to podobna bódowa silników) powiedziano mi 10w40 a tam gdzie chcę kupić olej polecają 75w90. Jeśli w serwisie mówia że 10w40 to tak ma chyba być ale nie spotkałem sie z takim olejem przeznaczonym do dwusówów(jest tylko mutul) ale czy moge wlać 10w40 mimo że pisze na nim do silników 4t?? Pozdrawiam wszyskich motocyklistów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Do mieszanki lej r2 i smigaj. Do skrzyni motul transoilt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgadzam sie, do skrzyni biegów tylko motul transoil expert, jest on specjalny do 2t i nie drogi 25zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaskader8 Opublikowano 30 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgadzam sie, do skrzyni biegów tylko motul transoil expert, jest on specjalny do 2t i nie drogi 25zł. tak tylko że u mnie go nie ma, on ma lepkośc 10w40? jeśli tak to chce go zastapic midlandem o tej samej lepkości tylko, na nim pisze że jest do 4t, ale chyba nic sie nie stanie jak go wleje? w ewentualności co lepiej wląc ten 10w40 mitland do 4t czy zwykły hipol(75w90)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 lepiej wlej ten mitland a hipol odstaw na półeczke i niech grzecznie stoji do smarowania różnych rzeczy ale nie silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaskader8 Opublikowano 30 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 prosił bym jednak o więcej odpowiedzi... mogę wlac tego midlanda 10w40? dokładnie to to wygląda tak : http://www.midland.pl/produkty/silnikowe/2...40/produkt.html pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Mozesz go spokojnie lać. Do wielu motocykli 2t producenci polecaja lac olej silnikowy od 4t. Midland jaknajberdziej polecam, bo sam uzywam takiego , tylko ze do mieszanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi