michasik2 Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 zaczęło się od tego że chciałem uszczelnić dekielek od sprzęgła. rozkręciłem wszystko, poskładałem, uszczelniłem i ...czasami coś stuka w silniku. dźwięk jest podobny do tego jak sie wrzuca bieg tylko głośniejszy. nie jest to cały czas tylko od czasu do czasu zazwyczaj na światłach jak go trzymam na sprzęgle. co to może być?? może ktoś mi coś doradzić ?? sprzęgło działa dobrze ( na poczatku nie bardzo chciało chodzić ale teraz jest juz ok). najbardziej dołujące jest to, że wydmuchało mi uszczelke i nadal mi kapie olej :/ i tak z ciekawości zapytam czy tylko moja mz ma taki silnik w oleju czy to normalne?? pare dni temu widziałem etz i silnik jak nowka zero wycieków itdczekam na odpowiedzi i z góry dzieki dodam jeszcze że olej spuszczałem przez tą srubę ze sprezynką bo od spustu była zjechana i nie dałem rady jej ruszyć. kulka wypadła ale założyłem inną i napewno jest na miejscu. ma to znaczenie jaka kulka?>? moja jest z jakiegoś łożyska ale wielkość chyba ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaburas Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 co do tego stukania to nie wiem co sie mogło stac.moze zle załozyłes ta płytke ktora sie ustawia sprzeglo, ale niby tego nie da sie zle załozyc. A co do uszczelniania to pod dekielkiem powinien byc oring, i jezeli ci cos tamtendy cieknie to sporbuj go odwrocic a jak to nic nie da to go wymien. Moj silnik tez był cały czas zawalony syfem i pod silnikiem i na,a po nocy pod silnikiem zawsze była kałuza oleju. ale teraz robiłem remont i wszystko elegancko uszczelniłem i nic nie cieknie. silnik czysciutki. tylko nie wymieniłem czujnika luzu i tamtendy moze mi sikac ale go wymienic to zaden problemTa sroba nie powinno sie sposzczac oleju bo jak by ci kulka do srodka wpadał to by kiepsko było. sprobuj ta srobe jakos pilnikiem zjechac na płasnko z dwoch stron i wykrecic ja zabka jakos. i najlepiej ja wymien. powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi