filon89 Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 dlatego np "nasi" potrafią budować dobre drogi poza granicami rzeszypospolitej, bo tam wiedzą ile dobra droga kosztuje i płacą za nią. tutaj ciągle ludzikom wydaje się, że można wszystko zrobić taniej, niż w kalkulacji :/ więc tak nasi to debile bo płacąc za dobrą technologie "wyższą cene" i tak są do przodu mianowicie chodzi o to że na remonty wydajemy 5 razy tyle co najlepsza technologia asfaltowa na świecie szerokości bez piachu =] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeRRoRystA Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 nie zdązyłem skomentować tej wiadomości w TV, też to widziałem tą piaskarke bodajże "star" matka do mnie.. "synku, jak dobrze że ci się ten motorek popsół, bo bym cie w szpitalu odwiedzała.. co oni? pozabijać was chcą.. mówiłam ten kaczynski.." zagrzałem się aż mi woda w układzie "chłodzącym" parowała.. idioty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volks Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 ostatnio te ku**wy wpadly na pomysl zeby zrobic jakis zajebisty plot dookola sejmu, paranoja koszt takiego czegos podobno mial wynosic 3mln zl (oczywiscie z naszych kieszeni). Na szczescie chyba sie poki co uspokoili z tym pomyslem. Zlodzieje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Niech od razu wysypia stalowe kulki na asflat. Droga sie wzmocni, bo nikt nie bedzie jezdzil. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domar Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Piach, koleiny i wyrwy w drodze to niekończaca sie historia która co roku sie powtarza i nikt nie wyciaga wniosków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gremlas Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 A jak sie zglosi zeby dziury zalatali to albo nie maja pieniedzy albo zaleja smoła i robota skonczona. W niemczech przy dziurze w drodze wycinaja prawie kilometr drogi i robia ja od nowa. We wloszech i austrii maja drogi proste jak stol az mi sie marzy taka droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Lukasz, był dość obszerny wywód kilka lat temu na temat budowy dróg w wykonaniu bodajże Bob-Maxa na prm; w skrócie: w krajach naprawdę gorących jest łatwiej budować, bo nie ma takich różnic temperatur między latem a zimą. dobiera się po prostu mieszankę dla wysokich temperatur, i nawet jak raz na 50 lat spadnie śnieg i złapie mróz, to nie zniszczy. natomiast dla naszego klimatu oczywiście opracowano odpowiednie mieszanki asfaltowe, natomiast one po prostu kosztują - bo muszą, ze względu na techonologię, dodatki, itp. dlatego np Cos tu jest nie tak co piszesz... W Rumuni sa wieksze roznice temperatur pomiedzy latem a zima a jakos asfalt utrzymany jest w lepszym stanie, powiedzialbym ze w doskonalym stanie. Jak mamy takich inzynierow budownictwa u nas co opowiadaja takie bzdury to wole sie przeniesc do Rumunii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi