pepe Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Coś jest w tym co mówisz fv. To moze ten socjalizm nie był taki zły? Zamiast służby wojskowej miałeś zaszczytny obowiązek obrony Ojczyzny.Prawko załatwiało się błyskawicznie.Jak w urzędzie było coś nie tak, to można było poskarżyć się w Komitecie nie było problemów z podatkami.Milicja była frontem do obywatela i miała do pomocy ORMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artusz Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 Czy istnieje jakikolwiek ustawowy/wynikający z rozporządzenia ostateczny termin wydania prawa jazdy? Słyszałem coś o 21 dniach. Czy jest to termin na tyle prawnie umocowany, że można pozwać urząd do sądu? Pytam, bo już widzę kłopoty - na stronie Wytwórni Papierów Wartościowych, nie ma wciąż śladu mojego PJ. Będę musiał komuś pogrozić, żeby się ruszył... Czy posiada ktoś wzór wymówienia umowy OC+AC poprzedniego właściciela? ja na swoje czekałem równe 2 tygodnie od daty pozytywnego zakończenia egzaminu praktycznego,a na stronie internetowej PWPW są opóźnienia i to duże - do tej pory moje prawko widnieje jako dokument przyjęty do sporządzenia. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majara Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 no to może ja sie jeszcze dolącze do tematu i zapytam o cos... kupiłem motor od gościa który miał go na firme, koles cos tam gada że podatku zadnego nie musze płacic :) wiec nie płace... czy ktos to moze wyjasnic?? Poza tym czy jest jakis okreslony czas na zarejestrowanie moto na mnie?? bo cały czas jeżdze na dokumencie poprzedniego własciciela, (zrobił przeglad w dzien sprzedaży) No i jeszcze jedno :icon_rolleyes: Czy ubezpieczenie mozna też przepisac?? Bo też jest na niego a fajnie jakby już mi leciały latka, pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi