Guzik Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 o shita ja w swoim Kiwi jezdze juz 9 lat ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 28 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 no ok.. mooj kask ma 2 lata... dajmy na to ze nie bede go zmienial przez jeszcze 4 lata... i nie daj Boze wysypie sie po uplywie tego czasu.. to jka ubezpieczyciel sprawdzi rok produkcji kasku ? bo jakos nie widze go wyrytego na skorupie...cos mi sie tu wydaje ze te 5 lat to cos naciagana sprawa... ale skoro mowicie ze takie sa realia.. to niech wam bedzie.. nie jestem specem od tworzyw sztucznych... ale wg mojej wiedzy to chyba tylko szklo dluzej zachowuje swoje wlasciwosci od tych cudownych sztucznych wynalazkow...i to nie sa okresy liczoene w latach tylko w dziesiatkach a nawet setkach lat.... ps.fakt faktem ze kask po 5 latach wyglada lakierniczo tak jakby z wojny wrocil... a i wewnatrz tez juz nie szczegolnie... czyli i tak sie go zmienia na nowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 3.Producenci twierdzą że po 5 latach kask należy wymienić bo traci swoje właściwości zapewniejące bezpieczeństwoTę śpiewkę lansują spece od marketingu. :( A kask czyszczę czasem od środka zwilżoną gąbką. Poza tym zazwyczaj zakładam kominiarkę, co skutecznie ogranicza brudzenie się kasku od wewnątrz. Choc realnie patrzac po 5 latach w miare normalnego uzytkowania kask bedzie tak zjechany, ze sami bedziemy chcieli go wymienic.Jeżdżę już cztery sezony w jednym kasku i jest dosyć mocno sfatygowany. Od dawna noszę się z zamiarem zakupu nowego, tylko że nigdzie nie mogę znaleźć jednolitego czerwonego w moim rozmiarze, a tylko takie mi się podobają. :evil: Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 tu i w wielu innych źródłach czytam, żeby nie prać wyściółki proszkiem tylko szamponem bo to przecież na głowe się zakłada i w ogóle - czapki też pierzecie szamponem? bo ja normalnie wrzucam do pralki jak piorę sobie kominiarkę to pierwszy lepszy z brzegu płyn do płukania tkanin (żeby zapaszek był :( ) i już - a włosy nie wypadają mi jakoś :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śmigło (Sprint'er eSTeciak;-) Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 no ok.. mooj kask ma 2 lata... dajmy na to ze nie bede go zmienial przez jeszcze 4 lata... i nie daj Boze wysypie sie po uplywie tego czasu.. to jka ubezpieczyciel sprawdzi rok produkcji kasku ? bo jakos nie widze go wyrytego na skorupie...cos mi sie tu wydaje ze te 5 lat to cos naciagana sprawa... ale skoro mowicie ze takie sa realia.. to niech wam bedzie.. nie jestem specem od tworzyw sztucznych... ale wg mojej wiedzy to chyba tylko szklo dluzej zachowuje swoje wlasciwosci od tych cudownych sztucznych wynalazkow...i to nie sa okresy liczoene w latach tylko w dziesiatkach a nawet setkach lat.... ps.fakt faktem ze kask po 5 latach wyglada lakierniczo tak jakby z wojny wrocil... a i wewnatrz tez juz nie szczegolnie... czyli i tak sie go zmienia na nowy... Tu moim zdaniem nie chodzi o to, że ubezpieczyciel sprawdzi datę produkcji Twego kasku i np.; nie wypłaci odszkodowania, bo zazwyczaj znają się na tym jak świnia na gwiazdach (wiem bo przerabiałem temat po moim szlifie) Tak naprawdę to chodzi tylko i wyłącznie o Twoje bezpieczeństwo. Owszem, możesz jeździć w jednym kasku i z 10 lat (powodzenia) ale co Ci po takim złomie jeśli byle większy komar wyjedzie CI z grzywy a Twój baniak rozleci się w pył ze starości??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinio Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Olsen,wymiana oleju co 6 tys.km to też chwyt marketingowy :icon_razz: , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi