Skocz do zawartości

Nowy motocykl!!! Chwale się!!! JEST CUDOWNIE!!!

mati1411
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dla silnika zaleta to z cala pewnoscia nie jest. Gazniki byly regulowane po wymianie wydechu?

Rozmawiałem z paroma osobami które tez mają pozakładane przeloty ( i to juz od dawna) i nikt nie robił żadnych regulacji i na razie sprzęty mi chodzą :icon_mrgreen:

Oczywiście czytałem na forum ze powinno sie zrobić regulacje. Ale z drugiej strony ten motocykl przez pół swojego zycia miał przelotowy tłumik a do samej sprzedaży koleś założył oryginała, bo tamten tłumik sprzedał osobno drożej. Zafunduje sobie regulacje ale to już razem z zaworami itp.

a jeśli chodzi o sama jazdę to różnicy żadnej nie zauważyłem :lalag: No ale póki co zrobiłem z tym tłumikiem może 30km. Bo pogoda taka jaka widzicie :icon_mrgreen:

Pozdrawiam wszytkich!

Roznice w oddawaniu mocy i ilosci momentu obrotowego w danym zakresie obrotow pewnie juz nie zauwazysz bo nie poznales dobrze sprzeta na orginalnym wydechu a teraz to i tak bedziesz pod wrazeniem mocy.

Porozmawiaj z mechanikiem a nie zkumplami ktorzy oszczedzaja na regulacjach. Tutaj na forum ktos dal linka do bardzo dobrej strony o roli wydechu. Jesli sie zalozy sportowy tlumik dedykowany do konkretnego modelu to regulacje nie musza byc konieczne a tlumik bedzie dobrze wspolgral z silnikiem.

Poszukaj na forum a dowiesz sie konkretow. Ja wiem ze nie bede zakladal przelotu. Ani to mocy nie daje, moze znacznie obnizyc moment obrotowy, wypalic gniazda zaworowe a jak nie to regulacje zwiekszyc znacznie zuzycie paliwa. Jedyne co uzyskujemy to dzwiek ktory w trasie rozwala glowe.

To moje zdanie i nie neguje twojej decyzji ale pasowaloby zadbac o silnik.

EDIT: Znalazlem tego linka. Tresc na tej stronie do mnie przemawia.

http://www.grabowski.com.pl/uklady_wydechowe.htm

Edytowane przez bekriss