CbR600f Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) mam najprostszy rower unibike, bez zadnych tarcz, na normalnych hamulcach, jest to rower raczej do turystyki niz do takich zabaw, ale nauczylem sie na nim naprawde duzo... wystarczy tylko sporo checi, trening i najwazniejsze przelamanie wlasnej psychiki no i jeszcze czesto trzeba latac do serwisu zeby wymieniac przerzutki, sztyce, siodelka, kierownice, bo to wszystko sie lamie w drobny mak od czegos takiego !! zeby przejechac te glupie pare metrow musze sie rozpedzic praktycznie maxymalnie jak tylko moge jechac na rowerze, naprawde szkoda ze nie mialem kamerki jak naprawde stoppale mi wychodzily... :clap: :biggrin: Edytowane 21 Lipca 2006 przez CbR600f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sneaky Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Opisz jak JECHAĆ na stopalu na rowerze, bo mi się wydaje, że za lekki jest do tego :/ Próbuję od jakiegoś czasu i sądzę, że z motocyklem idzie łatwiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Filmik mi sie jeszcze sciaga ale po komentarzach widze ze to cos ciekawego.. Jest ktokolwiek z moich okolic kto mialby ochote czasem polatac na moto albo na rowerze. Chodzi mi o potrenowanie jakis trikow. na Bandycie jeszcze nie potrafie robic cudów ale na rowerze moge jechac na tylnim tyle ile mam ulicy a na przednim do 15-20 metrów. Warto czasem pocwiczyc na rowerze bo pozniej sie ma wieksze wyczucie z motorem a nawet jesli cos nie wyjdzie to straty są niewielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sneaky Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) a na przednim do 15-20 metrów. Jak Wy kurka to robicie na tych rowerach ??!! Na moto chyba łatwiej ?! Szerokość opon ma znaczenie ? Tak czy siak, film idzie do katalogu: Moje dokumenty/motocykle :biggrin: Edytowane 21 Lipca 2006 przez sneaky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CbR600f Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Najpierw naucz sie robic dobre endo, tak zebys np posladkami dotykal tylniego kola... Potem musisz nauczyc sie przejezdzac z malej predkosci jakies 30 cm... No i tak coraz dalej i dalej i jak juz miniesz ze dwa metry to bedziesz napierdzielac ile wlezie... Dobre stoppi na rowerze zalezy glownie od predkosci, tego czy masz dobrego piona i co najwazniejsze wiatru... Jak jest chu**** wiatr to zebys sie rozpedzil do 40 Km/h to i tak gowno Ci to da bo rower przejedzie gora dwa metry... :clap: Sztuka stoppali polega na tym ze jadac jak najwieksza predkoscia musisz zablokowac przedni hamulec wraz z podniesieniem tylka do gory i jakby lekkiemu szarpnieciu ( nie wiem jak to opisac, kurde tak jakbys chcial panience ten tego takie jed posuniecie do przodu tylko konkretne), blokujesz hamulec, gdy juz czujesz ze masz naprawde dobrego deba dopiero go delikatnie popuszczasz i znowu wciskasz zeby przejechac jak najdalej... Ogolnie trzeba to samemu rozkminic... Ja kiedys sie wkurzylem na qmpla ktory przejezdzal ze dwa metry i stwierdzilem ze pokaze mu kto tu rzadzi i pokazalem... :biggrin: Koleszka probuje, ale tylko wychodzi mu lecenie na pysk... O i jeszcze jedno, musisz nauczyc sie zeskakiwac z roweru w razie zbyt duzego pionu, to musi byc u Ciebie wrodzone zeby samemu zeskakiwac... Trzeba Sobie to przyswoic... Ogolnie jezeli nie bedziesz tego intensywnie trenowal to uwierz mi ze gowno Ci z tego wyjdzie... Jezeli chcesz przejezdzac naprawde duze odleglosci to niestety konieczne tez jest centrowanie szprych co jakis czas bo niestety od takiej jazdy 8 robia sie zajebiscie szybko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sneaky Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Reasumując:Na pysk to ja już umiem lecieć (nawet przy małych pionach). Przydałby się wiatr w plecy i ciężka ręka na hamulcu... będę ćwiczył (aco! :biggrin: ) Ale i tak myślę, że na motocyklu to łatwiejsze (i nie dlatego, że pedałować nie trzeba) :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CbR600f Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 jestes w bledzie... na motocyklu to zupelnie inna bajka :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sneaky Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 jestes w bledzie... na motocyklu to zupelnie inna bajka :biggrin:Kłócić się nie będę. Takie są moje odczucia. Na motocyklu mi wychodzi a na rowerze nie :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CbR600f Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 U mnie jest na odwrot... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Ja kiedys przerabialem hamulce zeby lepiej jezdzic( grubsza linka od motocykla, metalowe klamki od motocykla itp). Czasami mozna leciec na maxa a po nacisnieciu hamulca i tak nic nie wyjdzie, to trzeba wyczuć i przećwiczyć... Ja na przyklad pochylam sie lekko do przodu i podrzucam sobie tyl zeby latwiej podniesc kolo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sneaky Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) Ja na przyklad pochylam sie lekko do przodu i podrzucam sobie tyl zeby latwiej podniesc kolo.Ja też tak robię, ale na rowerze wydaje mi się, że hamulec działa zero-jedynkowo (wyszukane słowo: cyfrowo :biggrin: ) . A w motocyklu (jeszcze bardziej wyszukane słowo) analogowo. I jak odpuścisz koło rowerowe, to opada natychmiast, a jak odpuścisz zaciski czterotłoczkowe to jeszcze 'szurają' po tarczy. Edytowane 21 Lipca 2006 przez sneaky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolekFJ1100 Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Hehe najbardziej szydercze jest palenie gumy..hehe więcej dymu z wydechu niż z kapcia..ale też dobra sprawapozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CbR600f Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Hehehe !! To fakt, Dtka smieszne pali laczka !! :biggrin: W koncu to dwutakt... :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sneaky Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Hehe najbardziej szydercze jest palenie gumy..hehe więcej dymu z wydechu niż z kapcia..ale też dobra sprawapozdroTrafne spostrzeżenie :clap: Filmik klasa :clap: czekam na więcej :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Sie śmiejecie ... ja kiedyś palilem gume moja poprzerabiana jawa 50 ... dymu byla masa .. wiekszosc z wydechu ale nie kazdy o tym wiedzial:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi