migdal Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 :wink: Takie wielkie oczy miałem jak się dowiedziałem ile będzie mnie kosztowało AC oni chyba pogłupieli .Jak myślicie ,powinien być pewien podział w płaceniu AC na szlifierki i pozostałe oni nas porównują do ścigaczy jak można a póżniej się dziwią że nikt nie chce się ubezpieczć jestem wściekły :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koobra Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Pytam przez ciekawosc: na ile Cie chca skasowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdal Opublikowano 17 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Pytam przez ciekawosc: na ile Cie chca skasowac?krzykneli 2400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Bo oni to licza od wartosci, a nie od typu, bo np taka sama szkoda jest jesli ukradna chopperka czy sciga. Wiec na to tez zwrocili uwage. Dlatego taka kwota, wnioskuje ze moto warte ponad 15 tys zl?? Pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Jak myślicie ,powinien być pewien podział w płaceniu AC na szlifierki i pozostałe oni nas porównują do ścigaczy... Taki podział jest. Mi agent wprost powiedział, że nie chcą ubezpieczać motocykli bo jest duża szkodowość , części są drogie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 A mozesz powiedziec gdzie taki podzial jest bo w PZU nie maja takiego podzialu z tego co wiem. Pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 No własnie w PZU. Tak przynajmniej było z 3 lata temu jak kupowałem AC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 No to ja bylem 2 miesiace temu w PZU i nie mowili nic o podziale AC na motocykle. Pytali sie tylko o wartosc moto i rocznik. nic wiecej, co za typ jaka moc itp. Pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario33 Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Trzeba patrzec co sie kupuje... PZU nie ma już pakietówki to i wychodzi 2400... Proponuję pakietówkę Allianz. OC/AC/NW na rok za ok. 1200 zł przy wartości moto 19 tys. zł mi wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 A za jakie moto tam maja rozroznieniena poj moc typ itp?? Pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario33 Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) A za jakie moto tam maja rozroznieniena poj moc typ itp?? Pozdr Nie ma rozróżnień co do typu motocykla, poza tym, że poj. większa niż 50cm3. Chociaż sprawdza się w tabelach wartość motocykla do AC. Na stronie Allianz jest zreszta kalkulator ceny ubezpieczenia - możesz sobie wyliczyć samemu ile wyjdzie za OC i za AC (mniej więcej oczywiście bo oni i tak inaczej wyliczyli :wink: ). tutaj link do kalkulatora: http://www.allianz.pl/x_main.php?pg=m_1&id_kategorii=577 Ja dodam że mam dość wysoką stawkę bo pod Warszawą. Aha - warto też sprawdzić tzw. pakiety dealerskie jeżeli macie moto pierwotnie sprzedane w Polsce Edytowane 17 Lipca 2006 przez mario_BS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 To wszystko pikuś :icon_mrgreen:. Spróbujcie sprawdzić w Warcie - 30% wartości sprzętu :wink: . Między wierszami przyznają, że mają ubezpieczenie w ofercie (bo muszą mieć) ale takie, żeby nikt go nie chciał, bo "szkodowośc wysoka".Najlepsze są chyba pakiety dealerskie ale nie wszyscy się mogą na to załapać :icon_biggrin:.pzdr Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdal Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Trzeba patrzec co sie kupuje... PZU nie ma już pakietówki to i wychodzi 2400... Proponuję pakietówkę Allianz. OC/AC/NW na rok za ok. 1200 zł przy wartości moto 19 tys. zł mi wyszło...Mario albo kupuję to co mi się podoba i wtedy nie patrzę na koszty lub patrzę na koszty ubez.i w domu stoi moto które mi się nie podoba i wtedy co to za przyjemnośc :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 PZU nie ma już pakietówki Ma - w Mitsui Yamaha cały pakiet za nówkę XVS 1100A 2690,-. /w tym ponad 500 OC/. Nie miałem już siły sprawdzać u swojego ubezpieczyciela /tez PZU/, bo OC za M-72 =120zł bez zniżek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi