asersan Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 wczoraj w programie discovery widziałem crashtest motocykla z samochodem osobowym (w bok) przy prędkości 50km/h. przy zderzeniu ze rboirnika wystrzeliwała poduszka która całokwicie zatrzymała motocyklistę na siedzeniu. w innem teście bez poduszki motocyklista wypadał i uderzał w auto.niestety nie powiedzieli kiedy poduszki będą seryjnie montowane w motocyklach. mysie że na początek dobrym rozwiązaniem byłoby jeździć ze spadochronem :biggrin: przepraszam za błąd w tekście, nie "rboirnika" tylko zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 jeśli mnie pamięć nie myli, to nowy goldas jest już dostępny z fabrycznym jasieczkiem. w każdym razie miał być. i o ile moja wiedza jest pełna - póki co jest to jedyny motocykl z tym wynalazkiem skutecznie działającymale spokojnie, jak będzie to miało sens, to niedługo wejdą: koszt poduszek spada, staną się popularniejsze jak np obecnie abs w moto - jeszcze kilka lat temu raptem parę modeli miałojsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEVRE Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Są juz takie kurtki motocyklowe, które w momencie wypadku wypełniają sie powietrzem.Przy upadku z motocykla zostaje wyciągniety zawór z niedużej butli cisnieniowej, która własnie jest w kurtce. ( gorzej jak zapomisz odłączyc taki zaczep z zaworem zsiadając z motocykla, ja juz bym go załatwiła w sklepie :biggrin: :biggrin: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 jeśli mnie pamięć nie myli, to nowy goldas jest już dostępny z fabrycznym jasieczkiem. w każdym razie miał być. i o ile moja wiedza jest pełna - póki co jest to jedyny motocykl z tym wynalazkiem skutecznie działającymale spokojnie, jak będzie to miało sens, to niedługo wejdą: koszt poduszek spada, staną się popularniejsze jak np obecnie abs w moto - jeszcze kilka lat temu raptem parę modeli miałojsz Kolejny jednoslad z poduszka juz czeka w kolejce - skuter Yamahy Maxam 250http://www.skutery.net/default.asp?news=783 Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi