Chri$ Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 powtórzę co wyczytałem w 'motocykliście doskonałym'bezpieczna odległość - 2sekundy :) od siebie dodam, że to raczej wersja już dla przynajmniej średnio zaawansowanych motocyklistów - ja utrzymuję przynajmniej 3s tam bylo napisane,ze bezpieczne odleglosc - 4 sek :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio114 Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 :flesje: ogromny pech , ale nie napisałes co z kobitą widze , że moto ważniejsze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 12 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Widząc, że wpiernicze sie w tą babke, położyłem skuter po czym sam sie wturlałem pod jej auto :flesje: Wolałem uniknąc przyjazdu policji, OC etc., więc sie położyłem w krytycznym momencie ... Nie wiem czy dobrze zrobiłem, no ale "mądry Polak po szkodzie" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdgeCrusher Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 tam bylo napisane,ze bezpieczne odleglosc - 4 sek :) Z tego co wiem to 2 wlasnie Cytuj Moje moto podróżeJeździć póki ciepło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 http://img62.imageshack.us/img62/310/obrazekskanu0012tj.jpg 2s :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andar Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 hej moment moment .. przestańta sie licytować ile, bo to bez sensu. w ksiażce jest napisane 2s jak ktos zachowuje 4s odstepu, to ma jeszcze lepiej (wiecej czasu na reakcje) ksiażeczka uczy zachowań a nie obowiązków. Z doświadczenia autora wynika ze 2s to minimum. Na moje oko i brak doświadczenia. ;) :flesje: im więcej tym lepiej ;) (nie podchodze w ten sposób do prędkości) pozdrowka. A co do mamy - już ją przekonałem, skuter zostaje, niedługo delikatnie wspomne o 125ce gratki .. wracaj szybko do zdrowia i szerokiej drogi. Najwazniejsze ze nic ci sie powaznego nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 12 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Dzięki andar ;)To racja co do tej nauczki, bede pamietał o tym jeszcze dłuuugo, będe poprostu zachowywał większe odstępy ... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Dwie sekundy odstępu pomiędzy jadącymi - przy jeździe autem. Cztery sekundy odstępu - jadąc na motocyklu. Jak ktoś chce to niech się nie zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Odstep był około 3 metrów, wiem, wiem, mogłem zachowac większy ... Mnie kiedyś ktoś uczył, że jaka prędkoćś, taki odstęp; 30km/h=30m; 50km/h=50m Ale jak napisałem to było "kiedyś", a nawet bardzo kiedyś. A jednak czasami się stosuje do tej zasady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COLIO Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 A co do mamy - już ją przekonałem, skuter zostaje, niedługo delikatnie wspomne o 125ce :lalag: I tak trzymaj ;) :biggrin: ;) :flesje: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agabusa Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Ech Kuba....kaskaderze podworkowy:)....ale sluchaj..nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo..no przynajmniej w tym przypadku...125 sie pojawi pewnie juz niedlugo...nikt by z Ciebie, a zwlaszcza rodzice wariata nie orbil...i nie dawal kasy na a1..gdyby nie mieli w planach "malego" prezenciku.. Pamietaj tylko o jednym...to musi byc jedyny sluszny model:)....chyba wiesz, o ktorym mowa:) Kuruj sie kuruj, bo czasu szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jed-i Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 niestety jak przed chwilka napisalem - odleglosc czasem nie gra roli... http://forum.motocyklistow.pl/Katamaran-de...rdy-t51725.html ....za to ciuszki jak najbardziej..... nawet w obecnej zupie mam kurtalke i rekawice... spodnie darujcie - jaja sie smaza a o dzieciach myslec trzeba.... ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi