plociarz Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 Hi mam male pytanie gdyz kupilem motorower i czy orientuje sie ktos le wyniesie mnie przerejestrowanie jego. Chodzi mi o oplaty w skrbówce za motrek dalem 1000 zł. Ile bedzie wynosił podatek??. Ile bedzie wynosiło przerejstrownie ??. Jakie bedzie OC???. Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 jeśli jest to motorower to rejestracja wyniesie cie ok 110 zł przynajmniej mi tyle wyszło a co do podatku to ja zapłaciłem 52 zł (od kwoty 2600 wpisanej w umowie) a oc w zależności gdzie czy PZU, WARTA... itp. no i czy masz jakies znizki, ale najtaniej jest w PZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Empire Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 Jesli cena motoroweru nie przekracza 1000zl to opłat w skarbówce nie musisz robić. Ja zapłaciłem jakis czas temu 110zł z groszami + OC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gremlas Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 ale najtaniej jest w PZU Nie prawda PZU jest najdrozsze chyba jakie znam Przy 60% znizce w PZU powiedzieli mi ze mam zaplaci 90zł za rok a 50 zl za pol roku. Ubezpieczyłem sie w UNIQA i zaplaciłem 50zł za rokA co do rejestracji to wynioalo mnie 101 zl +4 zl za znaczkirazem 105zł A w UNIQA na wieksze moto tez nie ma duzych roznic cenZnajomy za JAWE 175 zaplacił 70zł za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plociarz Opublikowano 9 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 cena na umowie to rowne 1000zł czyli musze isc do skrbówki czy bezposrednio do wydzialu komunikacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Empire Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 Ja bym szedł od razu do WK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 cena na umowie to rowne 1000zł czyli musze isc do skrbówki czy bezposrednio do wydzialu komunikacji?? Umowy od 1000 zł wzwyż wymagają opłaty podatku od czynności cywilno prawnych i wypełnienia druku PCC-1 , Jest już trochę informacji na ten temat na forum, . Jak masz możliwość to zmień umowę na np 950 zł i nie będzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plociarz Opublikowano 9 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 w sumie to pal szesc z ta umowa zaplace te 20 zł podatku tylko czy musze miec do tego nip. bo nie mam i niewiem co mam zrobic zeby wypelnic pcc-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 a jest jakaś dolna granica ze nie trzeba placic Vat24?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi