bmk1607 Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 witam jestem posiadaczem KAWASAKI kmx 200i chcialbym sie cos o tym motorze dowiedziec jak to powinno chodzic i wogole co z nim zrobic zeby jak najwiecej z niego wycisnac ze tak powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 Heh kupiłeś motor i teraz chcesz się dowiedzieć jak to powinno chodzić heheh.Silnik ma pracować równo,nie ma słychać żadnych stuków puków i innych dziwnych odgłosów.A żebyś wycisna jak najwięcej z takiego KMX,to musisz zdjąc blokady(ja tam nie wiem czy są w KMX,ale gdzieś napewno są),napewno wybebeszyć flaki z dyfuzora,tak samo z końcówki.PZdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmk1607 Opublikowano 8 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 no dyfuzor mam juz wybebeszony, gaznik mam nie oryginalny wiekszy(DELLORTO 28), wydaje mi sie ze juz nie mam co odblokowywac, tylko chodzi mi glownie o to jak tam powinno byc z mocą, bo on powinien miec ok 35 KM, to przy takiej mocy to chyba powinno to niezle rwac.A mi sie wydaje ze troche slabo to chodzi bo na koło mi nawet nie chce isc z jedynki bez sprzegla , nie wiem chyba ze to normalne jest w tym motorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 A mi sie wydaje ze troche slabo to chodzi bo na koło mi nawet nie chce isc z jedynki bez sprzegla , nie wiem chyba ze to normalne jest w tym motorzeA jak z tłokiem,zaglądałeś do środka??,ściągnij cylinder,głowice i zobaczysz co i jak,odrazu sprawdzisz sobie luzy na wale itd.Możliwe że już masz tłok do wymiany... a kompresję dobrą ma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 no dyfuzor mam juz wybebeszony, gaznik mam nie oryginalny wiekszy(DELLORTO 28), wydaje mi sie ze juz nie mam co odblokowywac, tylko chodzi mi glownie o to jak tam powinno byc z mocą, bo on powinien miec ok 35 KM, to przy takiej mocy to chyba powinno to niezle rwac.A mi sie wydaje ze troche slabo to chodzi bo na koło mi nawet nie chce isc z jedynki bez sprzegla , nie wiem chyba ze to normalne jest w tym motorze28mm to zwykłe sety mają. Rx np ma 30mm więc ten Twój wcale nie jest jakiś tuningowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek87 Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) Witamz tego co wiem to BMK robil w tamtym sezonie remont, tj. nicasil, tłok itp. więcej nie wiem. Chyba rzeczywiście dobrym pomysłem jest kompreche zmierzyć ;]Pozdro. EDIT: nie nicasil tylko tuleja po....lo mi sie. Edytowane 9 Lipca 2006 przez maciek87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 28mm to zwykłe sety mają. Rx np ma 30mm więc ten Twój wcale nie jest jakiś tuningowyA crossówki 125 mają chyba 36mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmk1607 Opublikowano 8 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 a z tym gaznikiem to mi sie chyba pomylilo to jest dellorto 38 chyba, oryginalnie jest mikuni 36 zdaje sie,i jesli chodzi o remont, to w tamtym sezonie byl robiony remont(tlok, pierscienie, tuleja) jeszcze ten gaznik to sprawdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmk1607 Opublikowano 10 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 POPRAWKA:mam teraz zalozony gaznik DELLORTO 28 , a oryginalnie jest mikuni 26.a jesli chodzi o zebatki to w przodzie mam 13 a w tyle chyba 48 albo 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 POPRAWKA:mam teraz zalozony gaznik DELLORTO 28 , a oryginalnie jest mikuni 26.a jesli chodzi o zebatki to w przodzie mam 13 a w tyle chyba 48 albo 50 kmx125 na 14/48 bez problemu zamyka licznik więc jeśli wszystko będzie zrobione picuś glancuś też nie będziesz miał z tym problemu Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi