ober Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 Może to ci pomoże http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=39255&hl= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastor Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 Po dwóch dniach lakier jest świeży, wysycha porządnie po jakimś miesiącu albo dłużej. Natomiast płyn hamulcowy poradzi sobie z tym spokojnie, ale to tylko kwestia czasu, musisz uważać żeby ci ten stary lakier nie odpadł. Po tym płynie lakier będzie się marszczył i np tępym nożykiem można usuwać. Odczekaj 2 dni i wtedy powinno to odpaść tylko kontroluj żeby ci ten stary się nie złuszczył.Aha i po tym zabiegu umyj ten plastik w benzynie, dynaturacie albo rozpuszczalniku, zeby porządnie odtłuściś i żeby nie reagował płyn dalej. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdgeCrusher Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 Ja na syf taki mam jedno rozwiazanie - papierek scierny 2000 na mokro do usuniecie szelkiego smiecia, a potem pasta tempo/automax na wypolerowanie zmatowionej tak powierzchni. Efekt na wszystkim taki ze swieci sie jak psu jajca :icon_biggrin: Cytuj Moje moto podróżeJeździć póki ciepło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 8 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 aha ThX za odpowiedzi :icon_biggrin::D Czekam na dalze wasze pomysły :biggrin::D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastor Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 to sobie czekaj.... Czego ci jeszcze potrzeba? tu nieda się niczego wymyślić masz duzy jużwybór:- papier ścierny,- żel do usuwania lakieru,- no i płyn chamulcowySpróbuj najpierw płynem po 2 dniach jak sie nie uda to papier ścierny i już proste jak drut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d8-vid Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 Ostatnio scierałem z baku (nie mojego) duze kropki starej zaschnietej farby i trzeba było troche trzec ale fakt ze wszystko zeszło. Nie wiem czy probowałes ten sposob czy piszesz tak bo sie Tobie tylko wydaje. A do plastikow to wiadomo ze nie zaden rozpuszczalnik. Jezeli udalo ci sie zedrzec resztki farby to byla ona albo swieza (jeszcze nie zdazyla wyschnac) albo ktos kupil zwykly szajs w spreyu albo w puszce i pomalowal tym motur.Pisze tak bo probowalem w ten sposob (moj stary jest lakiernikiem) i nie mam co do tego zadnych watpliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi