Milo Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 kurcze ... to jak to jest ?? w SM się smaruje czy tylko czyści ?? jeżeli smaruje to może podać ktoś konkretny optymalny produkt ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 W sumie to jak latasz non stop po ulicach to tam raz na jakiś czas możesz wyczyścić łańcuch np szczotką ryżówką,a smarowanie to jak chcesz żeby łańcuch pociągnął chwile to smaruj co jazde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 Temat byl kiedys poruszony w 1-sladzie. Nasz 4umowy kolega "Ryzy Kon" b wyczerpujaco wypowiadal sie na ten temat i nawet demonstrowal jak nalezy poprawnie smarowac lancuch :icon_biggrin:. Osobicie smaruje lancuch sprayem Castrola. Gdy ogniwa zaczynaja swiecic to znaczy lancuch trzeba przesmarowac. Niewazne ile kilometrow sie zrobilo od ostatniego smarowania, ile czasu minelo. Nio i po sozonie proponuje czyszczenie bo to tez wazne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_krisss Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 A ja smaruje łańcuch przepalonym olejem samochodowym ...:) Olej mam za free więc nic nie płace za smarowanie łańcucha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 (edytowane) Moje zdanie jest takie jak enduromastera. Co do spray'u Castrola to kicha jak niewiem jak dla mnie - oblepia to łańcuch i co tylko do okoła a i tak w miejscu styczności łańcucha z zębami jest suchutko - gówno warty ten spray ! Cóż mi z tego że łańcuch jest oblepiony na zewnątrz tym shitem? Najlepiej to własnie nie smarować niczym bo zwieksza to niebezpieczeństwo skrucenia a nie wydłużenia żywotności łańcucha i zębatek ponieważ do owych smarów przylega piach i ziemia i już mamy papier scierny a wyczyszczenie łańcucha po sprayu castrola wiąże sie z użyciem benzyny lub rozpuszczalnika , na dodatek często miałem popryskane wahacze i ośe odrywającą się białą mazią Castrola. Najlepiej zachować łańcuch w czystości poprzez przemywanie (przepłukiwanie go) jakimkolwiek olejem (starym , nowym , spalonym , spuszczonym - whatever) Keep the chain clean god damn it ! :) Edytowane 12 Lipca 2006 przez Myszon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 A ja proponuje zainwestowanie 11zł w litrową butelke Hippolu, przelanie jej do buteleczki z dozownikiem jak np. po Powerade'ie i smarowanie :) Patent dosyć prosty ale sprawdzony i chyba o to w tym chodzi !! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Cóż mi z tego że łańcuch jest oblepiony na zewnątrz tym shitem? Najlepiej to własnie nie smarować niczym bo zwieksza to niebezpieczeństwo skrucenia a nie wydłużenia żywotności łańcucha i zębatek ponieważ do owych smarów przylega piach i ziemia i już mamy papier scierny[...]Najlepiej zachować łańcuch w czystości poprzez przemywanie[...]Keep the chain clean god damn it ! I tyle w temacie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 A ja proponuje zainwestowanie 11zł w litrową butelke Hippolu, przelanie jej do buteleczki z dozownikiem jak np. po Powerade'ie i smarowanie smile.gif Patent dosyć prosty ale sprawdzony i chyba o to w tym chodzi !! pzdr :flesje: ;) Oh ten Marcin zawsze dobrze powie, patent sprawdzony i dziala a taka butelka 0.5l po Powerade starczy na szmat czasu. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi