Skocz do zawartości

Honda NS-1 Świeca...

SeibR
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Polecana przez producenta ŚWIECA do Hondy ns-1 80 jest świeca NGK BR8ESC... Taką zamówiłem sobie i załorzyłem, wcześniej miałem jakąs inną NGK niepaczałem na model świecy... i na tej polecanej przez producenta gorzej troche motor chodził... (wkręcanie na obroty, przerywał niekiedy, itakie tam)... gdy dałem Honde do SERVISU HONDY na remoncik to wymienili mi świece na NGK BR8ES (końcówka inna zamiast ECS jest ES) i powiedzieli że ta świeca która kupiłem jest do zupełnie innego modelu motoru :/ świeca polecana przez producenta do NS-1 jest przez mechaników servisu HONDY DO DUPY Świecą :/ PRosze o Wyjaśnienie... czy dobrą mi w servisie załorzyli świece NGK BR8ES ???? Pozdro

Dobrą zalozyli. Ja mialem taka sama NGK BR8ES i na niej swietnie moto chodzilo, ale juz sie zuzyla a w sklepach motoryzacyjnych u nas w miescie i w katalogach kolesie nie mieli takiej w katalogu i teraz jezdze na NGK BR9ES, prawie nie odczuwam roznicy :icon_mrgreen:

pees: a Ty robiles tam w serwisie remont silnika ? i ile Cie to wynioslo jak mozna wiedziec :D ?

w Servisie HOndy robili mi: Zmienieli świece na nową NGK BR8ES, zimeringi wymienili, ustawili gaźnik i przekopali silnik żeby sprawdzic czy wszystko GRA, Tuningowali mi dyfuzor (200zł), ustawiali mi takie pierdoły, i zato wzieli 300 zł, a co do remontu, nowy tłok, pierścienie to ojciec mi to zakładał... za tłok nowy nadwymiarowy kupiłem żeby była większa pojemnosc (troche szybszy i mocniejszy motor) kosztowal 110 zł + szlif cylindra 40 zł... PoZdro...

A powiedz mi Sewy, czy zmieniales przerwe na swiecy, czy tak jak byla, to tak ja wsadziles. A co do ceny to duzo 26zl... U nas w sklepie, co koles ma motocykl i jezdzi z nasza ekipa to ma wlasnie tą br9es za 14zl, a mi sprzedal za 10zl - czlonekz ekipy :) :)

ten tłok za 110zł to Ci może miesiąc potrzyma. Jak kupujesz taki motocykl to licz sie z kosztami a nie starasz sie oszczędzeć bo zaraz będzie następny remont. Nie dziw sie że gorzej idzie. Pewnie już puchnie i zaraz znowu szlif i tłok. jak kupujesz to coś firmowego!

sam sobie odpowiedziałeś. Vertex to będzie to!

Podzwoń po firmach które mają części i sie dowiedz. Spróbuj w motorlandzie. Oni mają duzo części!

Pozdrawiam!

Edytowane przez EnduroMax