Chuck Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Jezeli zmieniam na nowy tlok i korbowod... to czy musze pozniej docierc silnik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 tlok musisz dotrzec na bank ale z korbowodem to niewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snorl Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 chyba tylko tłok :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 tlok tak a na korbowodze tez lozyska zmieniales jesli zmieniales to tez je musisz dotrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 korba sie ulozy sama ale zadbaj o tłok zeby sie nie przegrzal ale masz chyba nikasil wiec jakies 500 km i hula : Sprzedam honde xlr125 i aprilie rx 125 mozliwa zamiana na jakies 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 tlok tak a na korbowodze tez lozyska zmieniales jesli zmieniales to tez je musisz dotrzec łożysk się nie dociera :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) a czy korbowod jest mikroskopijnie idealny? czy lozyska igielkowe sa mikroskopijnie idealne? przemysl to? te czesci musza sie do siebie dotrzec? Edytowane 5 Lipca 2006 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Może i nie są ale rozmawiałem z wieloma mechanikami bo też na początku miałem co do tego wątpliwości i wniosek jest jeden - ŁOŻYSK SIĘ NIE DOCIERA! :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Jak masz cylinder na NICASILU to docierasz przez pierwsze 100km (zeby sie tlok ulozyl), a jesli masz tuleje zeliwna to niestety 500-600km i tylko to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Mimo precyzyjnego wykonania łożysk w początkowym okresie ich eksploatacji zachodzą procesy wygładzania ich powierzchni, dzięki temu zmniejszają się opory ruchu. Łożyska podobnie jak inne elementy układu napędowego też się docierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Raczej nikasil dociera sie tez jakies 500 km zalezy od producenta ja kupywalem malossi to dawali mi 500 km :biggrin: niektorzy daja 50 na docieranie ale dotrzesz te 500 to nawet lepiej bedzie :D a lozysk sie nie dociera tylko uklada mozna powiedziec od samej jazdy sie ulozom ale na lozyska nie zwracaj uwagi jak masz nowe itd :P teraz tylko tlok i cylinder sie liczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Hazell To opowiedz mi czemu zatarlo mi sie lozysko na korbowodzie dolne lozysko nowe? wal byl regenerowany wstawione nowe lozysko mieszanka zwiekszona a simson nie chce isc? a nie zalowalem mu i sie zatarlo dziwne to czyli nie musi sie docierac tak?? na to wskazuje ze musi sie docierac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi