Prog Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) http://allegro.pl/item113300821_suzuki_gs_..._z_niemiec.html http://www.gratka.pl/moto/tresc.phtml?id_o...749901572dc6c29 Ktoś zna któregoś z tych motorów, lub mógłby go obejrzeć ? ? ? Byłbym wdzięczny. Edytowane 2 Lipca 2006 przez Prog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iundex Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Ja zadnym mechanikiem nie jestem(co zreszta odczujesz czytajac to co napisze) ale wtrace trzy grosze:-)Na poczatku...tekst "po wymianach plynow"...nigdy nie wiesz od kogo kupujesz a lepiej nir miec pozniej zonka ,wirc na wstepie wymirnic filtr powietrza i oleju,olej tez sprawdzic czy nie jest przepalony,jak czarna smolista substancja to wpiz du z nim:-)/tu lepiej nie wierzyc sprzedawcy i wymieniac;-)/drogie to nei jest z tego co pamietam,wymiana filtrow i oleju to ok 200zl./Niestety korzystanie z motocykla to tez inwestycja... Dalej -posiada przewody w oplocie...coz kiedys mi mechanik wspominal o tym i chcialem w swoim gsie wymienic przewody,niby fajna rzecz,bo przewody zwykle twardnieja,sztywnieja z czasem i moze dosjc do sytuacji pewnego typu nieszczelnosci i sikania paliwem:-) aczkolwiek moj mimo iz ma 13 lat to ma przewody jeszcze dosc elastyczne,nie mniej jest to jakis tam plus...nie drogie to ale dziala na implus tego motocykla z allegro. hmm ale dotyczy tylko pzrewodow hamulcowych...,sadzilem,ze wszyskich przewodow...coz.... Nowe opony...no tak trzeba dbac o bezpieczenstwo,to jest plus choc koszt nowych nie jest porazajacy.Kiedys na allego widzalem kompet do gsa za mniej niz 100zl.(w zeszlym roku jakos tak) Zdjecia zapewne odpowiadaja oryginalowi tego malowania z 93 roku bo mam identyczny model:-),tylko,ze z Gomolami.... Aha...tym motocyklem trzeba sie przejechac...duzo wieksza frajda z jazdy niz mogloby sie wydawac po jego mizernej sylwetce...Moj znajomy niegdys poweidzial widzac ponad 190cm goscia na Gsie,ze wygladal jak na "swini":-) ja mam 182cm i jezdzi mi sie wygodnie,choc by moc porownac musilabym sie przejechac jakims innym motocyklem. Co do drugiego linka to za duzo nie napisal sprzedajacy:-))) A tak wogole to "obejrzenie motocykla" nie jest moim zdaniem latwe...bo tak fakt,przyjrzysz sie czy nie byl malowany,bity,nie ma ukruszonych zeberek cylindrow,nie ma sladow wgniecen czy rys sygnalizujacych jakies przygody,geometrie mozesz okreslic "na oko":-) albo jadac kawalek po prostej drodze bez trzymania kierownicy...samemu nie wiele mozna zdzialac i taka prawda.Co do specow to,sprawdzenie motocykla moim zdaneim mozliwe jest tylko w serwisie.Wymaga czasu i dowiedzenia sie czy wymieniane byly plytki,byly regulowane zawory,synchronizowane gazniki,co slychac w lancuszku rozrzadu....to tego na oko sie nie okresli. Zakup motocykla na naszym rynku to zawsze pewne ryzyko;-) Jednym slowem zonkow moze byc wiele no ale idealu nie me.A szukanie go..... spowoduje,ze ostatecznie zrezygnowani kupimy bubla:-)I tu jest ta cena...eksloatacja kosztuje a jak na allegro widze motocykl za 4tys zl wygladajacy jak moj to czuje,ze cos jest nie tak.Ceny sie zmieniaja fakt ale regulacje to z 300zl,rozrzad 400-500...jesli tego nie ma to po wydaniu 4 tys zl,przyjdzie nam wydac kolejny tysiac no i uzyskujemy ceny wzglednie pryzwoite za taki motocykl,sadze,ze nieco ponad 5k powinien kosztowac przygotowany do sezonu Gsik. I ostrzegam przed "cisnieniem".Ja,majac w przeszlosci cisnienie na motocykla kupilem go ale nie garaz;-) a gdzies to teraz trzeba trrzymac;-) Udanych zakupow zycze,swojego chyba tez wystwie na allegro...choc sporo tam gsow.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 2 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Udanych zakupow zycze,swojego chyba tez wystwie na allegro...choc sporo tam gsow.... Sprzedajesz swojego ? ? ? Dzięki za rady. Już parę GS'ów obejrzałem. Śledzę ogłoszenia już od ponad półtora miesiąca, ale na coś ciekawego trudno trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy Kubi Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Już parę GS'ów obejrzałem. Śledzę ogłoszenia już od ponad półtora miesiąca, ale na coś ciekawego trudno trafić. Z podanych linków widzę ze szukasz GSa za 4 tys. Rozumiem realia kieszeni, ale nie dziw się, że sprzęty w tej cenie pozostawiają do życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 2 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Może nie za 4 tys. Ale mógłbym dać nawet niewiele ponad 5 tys., ale za zarejestrowanego w Polsce. Taki z 1993 roku GS powinien się w tej cenie zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Rozrząd 400-500zł?????????Z D.I.D.a kosztuje ok. 250zł.Ja po kupieniu GSa, zmieniałem rozrząd, olej w lagach, uszczelniacze, olej, filtry wszystkie, synchro gaźniorów, zawory, koszt 700zł u poważanego tyskiego mechanika. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 2 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 No to ładny koszt dodatkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petereq Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Czy taki ladny koszt - ja wymienilem lancuch + zebatki = 400 złOlej + filtr = 100 złRegulacja i synchronizacja gaznikow i zaworow = 300 zł Tak ze wydatki nie koncza sie na zakupie motoru , jesli chcesz na nim pojezdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unicron Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Czy taki ladny koszt - ja wymienilem lancuch + zebatki = 400 złOlej + filtr = 100 złRegulacja i synchronizacja gaznikow i zaworow = 300 zł Tak ze wydatki nie koncza sie na zakupie motoru , jesli chcesz na nim pojezdzic. Zna może ktoś link do strony gdzie podane są dane kody lakierów z danyc hlat do gsków?? Bo mi chodzi po głowie ten (poieważ ostatnio fundusze skurczyły sie poważnie:\) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=113417267 jeśli ktoś ma ochote to niech coś o nim napisze :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 2 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 To nie jest oryginalny lakier niestety. Malowany jak nic, może nawet rama była malowana. Dekle silników też wymienione, więc zbierając to razem może to oznaczać szlif. Kolory roczników i malowania były tutaj: http://www.gs500e.republika.pl/kolory.html Za mało zdjęć, by powiedzieć coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas Opublikowano 23 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Piszecie, ze za 4000 nie mozna dostac dobrego GS'a. Mi sie udalo, dalem 4000, 90 rok, 44 tysie przebiegu, ale cena byla tak sztywna, ze po przejechaniu 400 km w jedna strone nic nie dalo sie zejsc z ceny, nawet na legitke studencka ;) Jak sie przesz i nie napalisz na pierwsze- lepsze moto to spokojnie znajdziesz cos w przystepnej cenie, w dobrym stanie. Szkoda, ze niektore GS na PL rynku po odpaleniu pracuja jakby ktosd nasypal gwozdzi do cylindra...... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekcb500 Opublikowano 23 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Szkoda, ze niektore GS na PL rynku po odpaleniu pracuja jakby ktosd nasypal gwozdzi do cylindra...... W Suzuki same stuki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas Opublikowano 23 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 nawet nie czujesz, kiedy rymujesz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi