yarunek Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Witam!Mam taki problem:brak iskry na swiecy,styki iskrzą czyli wskazuje to na kondensator ale wymieniłem go i dalej iskrzą i nie wiem już co sie może dziać.Może ktoś wie na co jeszcze zwrócić uwage albo co jest nie tak?Dzieki! Hm... wydaje mi sie, ze nie ma juz szans. Twoj motorek nie odpali :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.w Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Sprawdz czy daje ci napięcie na cewkę, jak tak to wymień swiecę. Jak to nie pomoże to padła ci cewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarunek Opublikowano 1 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 a jak sprawdzić czy cewka jest dobra? Witam!Mam taki problem:brak iskry na swiecy,styki iskrzą czyli wskazuje to na kondensator ale wymieniłem go i dalej iskrzą i nie wiem już co sie może dziać.Może ktoś wie na co jeszcze zwrócić uwage albo co jest nie tak?Dzieki! Hm... wydaje mi sie, ze nie ma juz szans. Twoj motorek nie odpali :lapad: hehe:)Niestety zaczynam już w to wierzyć:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.w Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Najpewniejszy sposób to pożyczyć od kogoś cewkę i wtedy spróbować. Możesz także do kabli idących do cewki podłączyć żarówkę 12V i przy kręceniu wałem powinna ona raz się świecić a raz gasnąć. Jak się tak dzieje to najprawdopobniej padła cewka (przy założeniu że świeca jest ok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarunek Opublikowano 1 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Najpewniejszy sposób to pożyczyć od kogoś cewkę i wtedy spróbować. Możesz także do kabli idących do cewki podłączyć żarówkę 12V i przy kręceniu wałem powinna ona raz się świecić a raz gasnąć. Jak się tak dzieje to najprawdopobniej padła cewka (przy założeniu że świeca jest ok) Dzieki za pomoc:)Sprawdze to ale dopiero w poniedziałek , mam nadzieje ze to bedzie cewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jantarski Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Sprawdź jeszcze przerwę na przerywaczu, no i sam przerywacz (styki)pozdrawiam i życzę wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 zalezy jak Ci sie tam ten przerywacz iskrzy. jak za mocno to musisz go wymienic. ja tak miałem w Jawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi