Voltan Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) Witam! Mam mały problem :icon_mrgreen: Po małym szlifie w mojej 929 pękł standardowo dekiel od alternatora. Oczywiście poleciał i karter silnika. Drobna naprawa , juz pospawane. Ale jest jedno małe ale :/ Wczoraj pierwszy raz go odpaliłęm - strasznie spala olej, kopci na biało i smarka z rury olejem. Odpalił bez zadnego ale, wkreca sie normalnie na obroty. Pracuje spokojnie i bez zbednych dzwieków :buttrock: Moja teoria - jeszcze nie sprawdzone - silnik byłspawany w motocyklu, który stałdo góry kołami. Silnik tym samym także. Było jeszcze z 1L oleju w misce. Po rozebraniu wczoraj filtra powietrza dowiedziałem sie, ze jest tam olej - juz resztki. Kto zna temat wie dlaczego. Tym samym mogl sie dostac do kanałow dolotowych. To sprawdze. A co mogło by innego być tego przyczyną? Przed wypadkiem było 100% ok. Jakies sugestie ?? Nie sadze ze to jakies uszcelniacze, poniewaz tego oleju było bardzo dużo. Musial bym nie miec jakiego wogole aby tak smarkał ... PozdrawiamPiotrek Edytowane 1 Lipca 2006 przez Voltan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 możliwe ze tylko olej przelał sie na góre silnika , powinien zostać wypalony i z czasem nie bedzie dymił pojezdzij spokojnie i kontroluj stan oleju ,jak przestanie dymic wyczyśc swiece i w droge :lapad: . moje moto wywaliło sie tylko na bok i przez sporo czasu sobie przydymiał ,ale juz wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voltan Opublikowano 1 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 możliwe ze tylko olej przelał sie na góre silnika , powinien zostać wypalony i z czasem nie bedzie dymił pojezdzij spokojnie i kontroluj stan oleju ,jak przestanie dymic wyczyśc swiece i w droge :lapad: . moje moto wywaliło sie tylko na bok i przez sporo czasu sobie przydymiał ,ale juz wszystko okZrobilem maly test. Sciagnalem tylko koncowke wydechu. Co ciekawe, dymienie ustalo :cool: Okazalo sie ze cala koncowka jest zalana olejem, jak tylko dostanie temperatury zaczyna strasznie kopcic i smarkac tym co sie osadzilo na welnie... Takze chyba bedzie oki :) Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 He dobre ,wiedziałem ze nic poważnego .Do zobaczenia na trasie :lapad: Pzdr seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Miałem dokładnie to samo w mojej XJ. Przywieziona po glebie z Niemiec, palona po tym 1 raz w Polsce. Pierwsze rurchomienie jak bym miał 2-suwa, zadymiłem całe osiedle. Dopiero po ok. 50 km ustało, a moto teraz nie zużywa oleju.Tak więc pewnie będzie OK :lapad:Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi