yarunek Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Witam!Własnie skonczyłem remont swojej etki i pojawił sie broblem bo nie ma iskry:(Wydaje mi sie ze pomieszałem te trzy czarne kabelki które są obok siebie (te które idą do zapłonu).Czy da sie jakoś dojść jakie ma być ustawienie tych kabelków i czy przy sprawdzaniu iskry ma być podłączony aklumulator?Z góry dziekuje z odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 oczywiscie ze aku musi byc naladowany i podlonczony!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 Bez akumulatora iskry nie będzie. A co do tych trzech kabli to jest tak: w razie złego podłączenia jest iskra ale możesz spalić regulator/prostownik. Te kable zawsze trzeba oznaczać przed odłączeniem. A teraz musisz wziąć miernik i schemat i wszystko sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarunek Opublikowano 30 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 Kurcze oznaczylem ale oznaczenie mi sie zniszczyły:(Nic będe musiał sie zwrócić do jakiekgoś elektryka bo sam to sie nie bede tego dotykał bo szkoda coś zepsuć:)Dzieki za pomocne odpowiedzi Uporałem sie z tymi kabalami i wcale nie było to takie straszne tylko jest teraz taki problem ze dalej nie ma iskry?Nie wiem gdzie szukać przyczyny:(N Na stykach pojawia sie iskra ale na swiecy nie ma:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi