Szpanerq Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Wiec tak kolega poprosił mnie abym poprosił ludzi o pomoc . Wiec tak ma on CEZET 350 i wlasciwie nie ma ładowania. No wiec ja nie wiem co on ma tam , jak ma ustawione itp. wiem jedynie ze nie ma ładowania. wiec tak od czego mozna zaczac. gdzie go szukac ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jantarski Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Witam, proponuję najpierw przeszukać formu, temat ładowania w Jawach był przerabiany wielokrotnie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniol Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Wiec tak kolega poprosił mnie abym poprosił ludzi o pomoc . Wiec tak ma on CEZET 350 i wlasciwie nie ma ładowania. No wiec ja nie wiem co on ma tam , jak ma ustawione itp. wiem jedynie ze nie ma ładowania. wiec tak od czego mozna zaczac. gdzie go szukac ;p proponuje na początek wyrzucić regulator napięcia i zamienić na elektroniczny. Koszt ok. 30 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.w Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) Jak wyżej. Na początek wymiana regulatora na elektroniczny, jak to nie skutkuje to kontrola wszystkich kabli mających wpływ na ładowanie. Może też być tak że aku jest padnięty. Jak nie to to albo alternator albo wirnik alternatora. Edytowane 1 Lipca 2006 przez b.w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek1 Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Sprawdż również prostownik który ma wpływ na ładowanie znajduję się on pod bakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniol Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Sprawdż również prostownik który ma wpływ na ładowanie znajduję się on pod bakiem. ale jeśli jest to cezeta z prądnicą 6 voltową to w instalacji prostownika nima :lapad: Wiem, bo sam mam taką instalację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Regulator na elektroniczny sprawdź szczotki kable wirnik. Czy kable pod deklem nie były przyciśnięte. Może wsówki zaśniedziały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi