Voitec Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 :D Mam problem z nierówno zużywającymi się oponami.Dokładniej mówiąc opony wyglądają jak piła do cięcia( ząbkują )Co prawda nie są pierwszej młodości ale wydaje mi się, że w ten sposób nie powinny się zużywać.Proszę o radę :D Czy to wina amorów? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 A mam takie małe pytanko z czasem nie blokujesz kół podczas hamowania ? Bo od amortyzatorów to wydaje mi się że raczej nie. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GamońAMAtoR Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 1. Wymień olej w amortyzatorach2. Sprawdż łożyska w kole i główce ramy3. Wyważ koło z naciskiem na pkt.1 ps. gs. ma chyba pompowane amory z przodu, sprawdż czy nie moa różnicy w ciśnieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitec Opublikowano 27 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) Blokowanie kół wykluczam. A co do oleju to nie sprawdzałem i zacznę od tego :D ale co do tylnej opony????????????????????????????????Amor pracuje jak należy Edytowane 27 Czerwca 2006 przez Voitec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GamońAMAtoR Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Wiesz...nawet wymiana starego oleju na nowy daje wielką różnicę...moto zaczyna skręcać i hamować!! Tego nie tylko ja doświadczyłem. Jak nie wiesz jaki masz olej to proponuje wymianę na nowy, koniecznie zalecana gęstość i ilość...oczywiście musi to być olej do zawieszeń motocyklowych.A że tył ci ząbkuje...pierwszy raz słyszę, może łożyska wachaczaOgólnie poszukaj luzów gdzie się da...pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitec Opublikowano 27 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 gdzie mogę dostać jakiegoś manuala, zeby czegoś nie spie....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GamońAMAtoR Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 no i zapomniałem o najważniejszymciśnienie w oponachprzód 2.3 tył 2.5tak podaje louis motobase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) Ja mialem zzombkowaną oponę w jawie - przyczyną (najprawdopodobniej) był luz na osi wahacza i znaczny ubytek oleju w amortyzatorach. Edytowane 27 Czerwca 2006 przez misiek775 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 gdzie mogę dostać jakiegoś manuala, zeby czegoś nie spie....?W dziale dane tech i serwisowe motocykli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitec Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 A czy istnieje manual po polsku? :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GamońAMAtoR Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 A czy istnieje manual po polsku? :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :lapad: pobożne życzenie wielu motocyklistów :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitec Opublikowano 29 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Wiedziałem :icon_mrgreen: To by było zbyt piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GamońAMAtoR Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 W sumie to mogę się mylić ale skoro sprzedają w polsce jeszcze GSy no to powinni mieć w salonach manuale jakieś, musiałbyś się spytać kogoś, kto kupił nowego z salonu...ale i tam pewnie bedą mieli "użytkową" a nie serwisówkę...pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Przy zakupie nowego moto dostajesz owners manual po polsku.Serwisowki warsztatowe jeszcze pewnie dluuugo nie beda dostepne w naszym ojczystym jezyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptd Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) ups ..post nie w tym temacie :biggrin: Edytowane 29 Czerwca 2006 przez ptd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi