August~VF1000 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Witam Wszystkich!! Mam pytanko- Czy jest ktoś na forum kto jeździ niskim, szerokim dragiem, najlepiej z silnikiem od jakiegoś urala lub podobnym?? Nosze się z budową takiego motocykla o pięknej niskiej i szerokiej sylwetce i dlatego chciałbym nawiązać kontakt z ludźmi którzy mają coś takiego lub mogą udostępnić na ten temat jakieś materiały. Jeśli taki temat był już to bardzo przepraszam!! Nie udało mi się nic znalżć na forum na ten temat. Pozdrawiam i życze miłego dnia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Kolego, a jakiej pomocy oczekujesz? Mam pewne doświadczenie w tym temacie więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August~VF1000 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Tzn mam wizje :lapad: Widziałem taki motorek kiedyś w Sierakowie ale nie mogę się skontaktować z tym kolesiem. Chciałbym zrobić motocykl który by był szeroki, niski ale zgrabny... O pięknej sylwetce... Co za tym idzie wiem że nie będzie wygodny :icon_mrgreen: No i najlepiej żeby miał silnik jakiegoś ruska czy coś takiego:) Ten temat świta mi w głowie już od roku... Wiem że chce to zrobić, tylko musze się do tego przygotować odpowiednio. Chce sobie dać czas żeby to zrobić tak jak sobie to wyobrazam. Co chce wiedziec?? Może to głupio zabrzmi ale wzystko- jaki moto ma być baza, jakies fotki, materiały... Tamten koleś co miał tego draga z silnikiem urala spylił to za 6koła, ale wierzcie mi- to było cos pięknego :icon_mrgreen: Jeśli ma ktoś czas na to żeby mi napisać jak do tego się zabrać, itd to naprawde dziękuje!! Będe dzięczny:) Pozdraiam _siwy_ !! :flesje: _Siwy_ jeśli będziesz miał czas to prosze o kontakt:) P.S. W opisie jest napisane że jesteś z Kwilcza... Powiedź że z tego koło Sierakowa?? :flesje: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) Tak z tego tylko mały szczegół, to Ty jestes z tego Sierakowa pod Kwilczem :biggrin: Ostatnio stacjonuje w Rychwale, ale bywam u rodziców w Kwilczu.... Edytowane 29 Czerwca 2006 przez _siwy_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August~VF1000 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 jak będziesz miał jakieś materaiały czy coś podobnego to daj znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2006 siwy jesteś doświadczony tylko w temacie dragów, czy w ogóle w budowaniu motocykli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Coś tam wiem... :icon_biggrin: np. trike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August~VF1000 Opublikowano 3 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 To jak będzie z tymi maateriałami a temat budowy draga?? Masz coś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Stary ale czego ty oczekujesz? Że narysuje ci i napisze poradnik jak posklejać sobie draga?Chcesz to przyjedź kiedyś do mnie pojarze Ci co z czym sie je i bedziesz wiedział czy chcesz w ogóle sie za to zabierać.. A jak pojawi sie problem to dzwonisz i pomoge ci... Sprawdz najpierw czy podołasz :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August~VF1000 Opublikowano 3 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 I zrobimy tak jak piszesz!! Zobacze i będe wiedział co i jak... Z tym, że miesiąc temu mi poskładali dłoń- miałem połamaną (wypadeek w pracy) i musze sobiee dać jeszcze lipiec do doprowadzenia jej. Tak, że jak będzie Ci pasować w obojętnie jaki dzień w sierpniu to bym był wdzięczny!! Aha, no i gdzie miałoby się odbyć te spotkanie?? W sierpniu jak się dopadne do motocykla to nie zejde z tydzień chyba z niego:) Z wielką przyjemnościa wpadne do Ciebie!! Pozdrowienia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Witam Wszystkich!! Mam pytanko- Czy jest ktoś na forum kto jeździ niskim, szerokim dragiem, najlepiej z silnikiem od jakiegoś urala lub podobnym?? Nosze się z budową takiego motocykla o pięknej niskiej i szerokiej sylwetce i dlatego chciałbym nawiązać kontakt z ludźmi którzy mają coś takiego lub mogą udostępnić na ten temat jakieś materiały. Jeśli taki temat był już to bardzo przepraszam!! Nie udało mi się nic znalżć na forum na ten temat. Pozdrawiam i życze miłego dnia!! Nie wiem dlaczego to robię, ale robię. Jesteś z Wielkopolski i tyle.U naszego braciszka w Pasłeku stoi świetny mteriał na draga- Yamaha 1200 venture.Polecam. Jak to Cię zainteresuje to odpisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August~VF1000 Opublikowano 7 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Gumis powiem Ci, że narazie to ja się musze dowiedzieć co i jak... Nie chce kupować teraz a potem się zastanawiać. Nie mam jeszcze sprecyzowanych planów co do tego pomysłu. Zresztą aktualnie to nawet kasy nie mam. Budowe jednak, po kontakcie z Siwym,mam nadzieje, chce zacząć ze spokojem. Bez popiechu i na tyle na ile mi finanse pozwolą. Pozdrawiam Wszystkich!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 August, nie ma problemu. Przedyskutuj ten temat z Siwym. Ja tylko podpowiadam. Rama venturyidealnie na draga się nadaje. Jest pole do popisania się wyobrażnią, tył jest na centralu, do tego porządny silnik, niskie, długie zawieszenie. Majątku za niego nie zostawisz a zadowolenia możesz mieć dużo.Jeżeli będziesz chciał coś więcej wiedzieć pisz na PW, nie zaśmiecajmy forum.Pozdrawiam :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek-YAMAHA Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 witam. jak chcesz tanio zrobić draga to polecam silnik od zaporożca V-ka chłodzona powietrzem z bardzo przyjemnym brzmieniem silnika. często wykorzystuje się te silniki w trajkach. co do reszty to najlepiej podpatrzyć lub wykorzystać jakieś gotowe rozwiązanie i przerobić w/g własnych potrzeb. jak chcesz to mogę ci wysłać kilka fotek z dragiem zrobionym ze starej cz175 pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August~VF1000 Opublikowano 8 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 Jarek jeśli byś mógł to daj foty na maila!! [email protected] Z góry dzięki!! Pozdro :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi