Skocz do zawartości

prośba o ocene stanu motocykla NX 650

Michasiek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam specjalistów!!

me pytanie dotyczy hondy nx 650...

mianowice chce nabyć ww moto, jednakże ma mały mankament. obecny właściciel zakupił moto teoretycznie sprawne lecz po niedługim czasie okazało się, że ma niewielki wyciek ze spustu ramy i stukał tłok po rozgrzaniu się silnika okazało się, że poprzedni właściciel nie sprawdzał oleju, a tłok musiał delikatnie chwycić. po

rozebraniu okazało się że tłok ma rysę od sfożnia w dół , został zrobiony szlif , regeneracja głowicy , wymiana tłoka, łańcuszek rozrządu. obecnie moto ma pękniętą obudowe filtra powietrza, trudno wyregulowac

skład mieszanki i krótkie sprzęgło

do tego dodam, ze moto ma jakieś 14000km i jest z 93. ciężko brać pod uwage przebieg, zważywszy na ten rocznik i typ motocykla, chyba ze nie był jeżdzony z uwagi na ta usterke.

prosze ekspertów o rade czy warto pchać sie w coś takiego i jaki ewentualnie byłby koszt doprowadzenia moto do stanu urzywalności

dziękuję i pozdrawiam

Dokładnie ,łapiąc tego typu okazje łatwo wdepnąc w gó..o ,niech własciel zrobi tą pękniętą obudowe filtra i wtedy jesli bedzie oka to mozna by sie zastanawiac,a tak to wątpie ze jest z nim dobrze ,mało to u nas takich okazji gdzie niby wszystko naprawione ,ale.........

Ja nie polecam ..

Pzdr seba

łańcuszek rozrządu

W tym silniku łańcuszek wymaga wymiany dopiero po 50 000 km

Mój sprzęt (FX 650) ma identyczny silnik i po 46 000 nadal jeździ na fabrycznym łańcuszku. Olej wymienia się co 3000 km.

Przez ciekawość : na ile jest wyceniony ten sprzęt ?

pozdrawiam, Adam

Dokładnie ,łapiąc tego typu okazje łatwo wdepnąc w gó..o ,niech własciel zrobi tą pękniętą obudowe filtra i wtedy jesli bedzie oka to mozna by sie zastanawiac,a tak to wątpie ze jest z nim dobrze ,mało to u nas takich okazji gdzie niby wszystko naprawione ,ale.........

też tak uważam, że okazja czasami może wyjśc bokiem, jednakże jestesmy w trakcie sezonu no i czas najwyższy go zacząć.

pewnie dalej będę szukał i sie skończy że kupie sprzęta dopiero w zimie ehhh...

co do ceny to 4600PLN, ale obserwując motorki to w tych cenach znajdzie się oczywiście fajne moto ale do roboty :)

pzdr

Może spróbuj go trochę podejść :) i zaproponuj mu wyższą cenę powiedzmy 5000 jesli wszystko w nim naprawi i doprowadzi do stanu przynajmniej dobrego, jak będzie się wykręcał np brakiem czasu to go olej ,być może to jakaś mina ..

hmmm.... ja bym sie nie pakowal, co do dominatorkow to obejzalem juz 4 z czego tylko jeden jest ok i to nawet bardzo, generalnie maszyna z 89r 67tys ale 8tys byla robiona kapitalka silnika co potwierdza to ze chodzi jak zegareczek :) motocykl jest super adbany ale przeraza mnie cena 6000 zl warto? dodam ze motocykl jes od starszego goscia, prawdziwy motocyklista i fanatyk, robi stare sporzety...

co myslicie?

silnik nie chalasuje, nie dymi ale mam pewne watpliwosci czy niejest dlawiony bo nie powiem zebym wyczul 45konikow jak bylem na jezdzie prubnej ale moze to przez to ze szutrowa droga.... jade w niedziele najprawdopodobniej dokonac finalnej jazdy i ogledzin ale w motocyklu nie znalazlem niczego o co mge sie zaczepic wiec nawet niemam pretekstu do targowania sie ale rocznik mnie przeraza....

Usługi IT - www.tricori.com