przecinak90 Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 no deba czyli sie zablkowalo tak sie mowi przynajmniej ja tak mowie no ale za 100zl kupisz tlok jakiejs hujwoej firmy a jesli masz do kupienia okazje cylinder za 350zl i to seryjny cylinder a nie jakijes innej nie znanej firmy to chyba kupic mzona po taniosci a tloki dobrej firmy sa od 300zl wiec chyba mam racje nie patrzlem kiedy ten temat zalozyles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Jechałem dzisiaj moją hondą nsr 125 z kolegą około 140km/h. Nagle zablokowalo się tylne kolo i wyłączył się silnik. Wcisnąłem zaraz sprzęgło i zjechalem na podobcze. Na szczęście nic sie nam nie stało, bo wiem czym kończy się blokowanie tylnego koła. Jak staneliśmy, to kolo już nie było zablokowane : / mogłem normalnie prowadzić motor, ale nie dalo się odpalić ! Jest zupełnie inny dźwięk jaki był przy odpalaniu motoru. Na początku myślałem, że to świeca bo miała małą iskre. Kupiłem nową, iskra jest potężna, a motor dalej nie pali. Jak już pisałem, motor zupełnie inaczej brzmi. Mam nadzieje, że to nie jest zatarcie silnika, ale proszę o wasze opinie co to może być. Z góry dzięki Witam >>> jeśli tak się stało to nie licz na to że odpalisz i wszystko będzie ok . Jesli to pierścień przyblokował w co osobiście nie wierzę to masz do wywalenia korbowód ,tłok i zapewne czeka cie wymiana tulei cylindra a i byłbym zapomniał >> prostowanie wału korbowego << . Tak czy inaczej musisz wywalić silnik i go rozebrać wtedy będziesz miał jakotakie pojęcie o ogromie zniszczeń . Typowym objawem zacierania się silnika jest jego słabnięcie i w konsekwencji zatrzymanie >>> u ciebie odbyło się to bardziej spontanicznie więc nie przesądzajmy sprawy tylko trzeba to rozebrać . PozdrawiamCzy wiesz który aktualnie jest rok :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi