Skocz do zawartości

Pogoda PIĘKNA i PODSTĘPNA

Romualdo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Szczęście w nieszczęściu,że tylko na tym się skończyło.... Wracaj do zdrowia :D

Ostatnio jechałem w upale z dość małymi prędkościami i oczy mi się same zamykały pomimo tego, że spałem dużo poprzedniej nocy. Temperatura robi swoje, trzeba na to uważać bo może się to chyba przytrafić każdemu :D

Tylko raz zdarzyło mi się zasłabnąć na motorze (naszczęście byłem wtedy pasażerem). Pokonując ostre wzniesienie przy sporej prędkości siła bezwładności rządzi naszymi wnętrznościami i jest to fajne uczucie :icon_mrgreen: , ale niestety ja jestem niskociśnieniowcem i raz nie wytrzymałem takiej gwałtownej zmiany ciśnienia. Naszczęście kumpel gdy poczuł, że nagle się go puściłem zoriętował się, że jest coś nie tak i się zatrzymał. Nie wiem czy to napewno wina ciśnienia, ale nic innego mi nie przychodzi do głowy. Nic wcześniej nie piłem, nie brałem żadnych leków i nie było gorąco.

W czasie dużych upałów sam nie wiem co bardziej niebezpieczne... śmiganie w słońcu w skórze w pełnym rynsztunku (ryzyko załabnięcia i dzwonu ) czy latanie w koszulce (zdarta własna skóra w razie nawet drobnej wywrotki) Tak źle i tak niedobrze.

Dlatego zazwyczaj jak widze na termometrze ponad 30 stopni w cieniu i bezchmurne niebo to raczej nie jeżdzę.

W czasie dużych upałów sam nie wiem co bardziej niebezpieczne... śmiganie w słońcu w skórze w pełnym rynsztunku (ryzyko załabnięcia i dzwonu ) czy latanie w koszulce (zdarta własna skóra w razie nawet drobnej wywrotki) Tak źle i tak niedobrze.

Dlatego zazwyczaj jak widze na termometrze ponad 30 stopni w cieniu i bezchmurne niebo to raczej nie jeżdzę.

Pomyślałem dokładnie to samo po wypadku.

Jeszcze nie mogę sprawnie rusząc lewą ręką i nie mam jeszcze motocykla. Wczoraj byłem w Luboniu u Szkieleta a później na Malcie. Widzę, że nie próżnujecie i imprezujecie a na moto wszedzie łatwiej dojechać. Bardzo wam wszystkim teraz zazdroszcze, zwłaszcza tych ciepłych wieczorów z chłodniejszym wiaterkiem w twarz.

Edytowane przez Romualdo S.Marauder