Raven Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 Więc zacznę tak, mam rok młodszego kolegę, który nie wiem czy mi wciska kit czy mówi prawdę, a więc sprawa jest taka. Niedawno kupił sobie Yamahę DT 80 R z 94 roku. Motorek po zmianie cylindra z 50 na 80 [cm3], ma przebieg 15 tys. km motor bez papierów. No i nie wiem czy mu wierzyć, ja swoim motorkiem wyciągnąłem na prostej 80 km/h z górki, a on twierdzi, że swoją cudowną 80 :D , jedzie 80 km/h w terenie. Rozumiem że jak ma się np. KTM 550 to to nic wielkiego ;) ale 80 pod górkę w trawie (wiem ktoś powie że jestem noob), ale ja naprawdę nie wiem czy mu wierzyć. A tak jeszcze ile na zawodach się jeździ motorkami CROSS/ENDURO maksymalnie w terenie (żeby się nie zabić). ;) No to by było na tyle :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 zjeb*any temat... w terenie spokojnie można leciec 80, 100 i 120 - wszystko zalezy od tereniu, motocykla i zawartości spodni :banghead: Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven Opublikowano 15 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 Acha czyli konkretnie: :banghead: Yamaha DT 80 R :banghead: 15 tys. 94 r. :icon_mrgreen: Nie działający przedni hamulec (Nie ma klamki) :icon_eek: Teren: Trawa 50-70 cm, pod górkę nachylenie z 30 (stopni) A i mówiłem: (wiem ktoś powie że jestem noob) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Ja myśle ze ta 80tka wyciagnie nie wiele wiecej na asfalcie, wiec w terenie predkość bedzie o wiele mniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Hej, a tak jakby któś miał DT 80 z kostkowymi oponami, to jaką gdzieś to ma wysokość siedziska bo cross-ówka z 80 [cm3] jest chyba wyższa o 20 od SM. To wtedy bym się dziwił jak on na tym siedzi skoro jest odemnie o pół głowy niższy :banghead:. Wielkie dzięki :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Ja miałem Honde CRM125 i po lesie na piachu i dołach 120 czasami osiągałem ale na dołach to tak mi machało kierą że niemogłem utrzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pttr Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Helloł... Mam Yamahę DT 80. Max. po szosie jechałem nią ok. 85 km/h (nie mam zdjętej blokady) i prawdę mówiąc nie bardzo wyobrażam sobie żeby z taką prędkością jechać po terenie, tym bardziej po takim o jakim pisałeś. Ja rozumiem że jeśli byłaby to długa prosta w lesie można spróbować, ryzykując spotkaniem z sosenką :banghead: Ale oczywiście kolega może być superextraendurowcem i nic poza opcją "manetka-na-maxa-rozkręcona" go nie interesuje :banghead: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpanerq Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 a tam jakie spotkanie z sosenka , wszystko zalezy od zawartosci spodni :banghead: i wszedzie wszystko da sie zrobic :banghead: tez probowalem , znam las gdzie jezdze i wiem gdzie i kiedy mozna odkrecic , lecz raz obtarlem sie noga o jakies drzewo :icon_mrgreen: jak juz mowilem wszystko zalezy od spodni , bo raczej nie od glowy bo jesli chcesz tak jezdzic to jej nie masz chyba ;P , ale przezycie klawe , dreszczyk emocji :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Nie no też tak sądze że kolo mnie oszukuje :icon_mrgreen: , nie ma mowy by tyle wyciągnał (tak przyajmniej sądze) :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi