Skocz do zawartości

Ile można wyciągnąć ?

Raven
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Więc zacznę tak, mam rok młodszego kolegę, który nie wiem czy mi wciska kit czy mówi prawdę, a więc sprawa jest taka. Niedawno kupił sobie Yamahę DT 80 R z 94 roku. Motorek po zmianie cylindra z 50 na 80 [cm3], ma przebieg 15 tys. km motor bez papierów. No i nie wiem czy mu wierzyć, ja swoim motorkiem wyciągnąłem na prostej 80 km/h z górki, a on twierdzi, że swoją cudowną 80 :D , jedzie 80 km/h w terenie. Rozumiem że jak ma się np. KTM 550 to to nic wielkiego ;) ale 80 pod górkę w trawie (wiem ktoś powie że jestem noob), ale ja naprawdę nie wiem czy mu wierzyć. A tak jeszcze ile na zawodach się jeździ motorkami CROSS/ENDURO maksymalnie w terenie (żeby się nie zabić). ;) No to by było na tyle :lalag:

Acha czyli konkretnie:

:banghead: Yamaha DT 80 R

:banghead: 15 tys. 94 r.

:icon_mrgreen: Nie działający przedni hamulec (Nie ma klamki)

:icon_eek: Teren: Trawa 50-70 cm, pod górkę nachylenie z 30 (stopni)

A i mówiłem:

(wiem ktoś powie że jestem noob)

Hej, a tak jakby któś miał DT 80 z kostkowymi oponami, to jaką gdzieś to ma wysokość siedziska bo cross-ówka z 80 [cm3] jest chyba wyższa o 20 od SM. To wtedy bym się dziwił jak on na tym siedzi skoro jest odemnie o pół głowy niższy :banghead:. Wielkie dzięki :banghead:

Helloł... Mam Yamahę DT 80. Max. po szosie jechałem nią ok. 85 km/h (nie mam zdjętej blokady) i prawdę mówiąc nie bardzo wyobrażam sobie żeby z taką prędkością jechać po terenie, tym bardziej po takim o jakim pisałeś. Ja rozumiem że jeśli byłaby to długa prosta w lesie można spróbować, ryzykując spotkaniem z sosenką :banghead: Ale oczywiście kolega może być superextraendurowcem i nic poza opcją "manetka-na-maxa-rozkręcona" go nie interesuje :banghead: Pozdrawiam!

a tam jakie spotkanie z sosenka , wszystko zalezy od zawartosci spodni :banghead: i wszedzie wszystko da sie zrobic :banghead: tez probowalem , znam las gdzie jezdze i wiem gdzie i kiedy mozna odkrecic , lecz raz obtarlem sie noga o jakies drzewo :icon_mrgreen: jak juz mowilem wszystko zalezy od spodni , bo raczej nie od glowy bo jesli chcesz tak jezdzic to jej nie masz chyba ;P , ale przezycie klawe , dreszczyk emocji :icon_eek: