galaher Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Witam. NIe mam już pomysłów co z nim zrobić. KLR 650 z 89r. Moto gaśnie jeśli prubuje wejść opwyżej 3000 obrótów. Dzieje sie coś takiego jakby "odcięcie zapłonu". Gaźnik po czyszczeniu i regulacjach i dalej to samo. Niech ktoś podpowie za co sie teraz zabrać :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d8-vid Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Juz to kiedys pisalem ale napisze jeszcze raz :flesje:Mialem dokladnie identyczny przypadek w swojej DR250. Moto wychodzil max na 3,5tys i nie dalo sie jezdzic.Probowalem czyscic gaznik, wymieniac cewki, zakladac kondenatory, zmieniac swiece i wymieniac kable w instalacji jednak to nie pomoglo. Ostatecznym wyjsciem bylo zalozenie modulu zaplonowego. Niestety nowy kosztuje 600zeta a ja tyle kasy nie mialem wiec postanowilem pokombinowac (przy pomocy tatusia bo sam bym nie dal rady). Zalozylismy modul zaplonowy od Alfy Romeo kupiony na zlomie za 20zeta. Trzeba bylo jeszcze pokombinowac z przekaznikami zeby odpowiedni sygnal dostawal. Po zalozeniu kosteczki moto pieknie wychodzil na swoje 10tys. az milo bylo slychac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 a kable na akumulatorze masz dobrze przykrecone? Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 mombrana cala ,iglica prawidlowo zalozona .Ja kiedys czyszczac gaznik zle zalozylem iglice (odwrotnie ) i moto gaslo jak tylko ruszylem manete ,bez gazu palilo na dotyk . Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi