Prog Opublikowano 8 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Wcześniej nie mogłem za bardzo kursu robić, bo miałem maturę, czyli roboty po pas. Nie miałem czasu, a inną sprawą jest, że za wczasu, czyli rok temu powinieniem zrobić prawo jazdy A+B, a nie tylko B, coż czasem się myśli za szybko - bez przyszłośći. Teraz jestem lekko ugotowany. Lipa jakich mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizzy Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 We Wroclawiu to tak dlugo trwa :O, czasami lepiej jest mieszkac w mniejszym miescie :buttrock:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 We Wroclawiu to tak dlugo trwa :O, czasami lepiej jest mieszkac w mniejszym miescie :buttrock:.Wiem co to maturka :] tez w tym roku mialem ale z prawkiem się wyrobiłem w 2005 chociaz 18stke mialem 20 wrzesnia. (W sumie ojciec mi troszke pomógł instruktorem jazdy jest zna wszystkich w tym temacie:D Tyle ze nie robilem tam gdzie on szkoli bo...bo nie:D Jeszcze jak kurs smigalem to mi wypisali papiery ze ukonczylem zaniosłem złozyc na egzamin i dzien po ukonczeniu jazd mialem egzamin) A+B, troche ciezko było ale teraz nie żałuje:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 8 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 troche ciezko było ale teraz nie żałuje:D Nie żałujesz, bo dobrze zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Nie żałujesz, bo dobrze zrobiłeś.i tobie życzę tego samego za 1 razem wszystko objedz i bedzie gjt;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 9 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 i tobie życzę tego samego za 1 razem wszystko objedz i bedzie gjt;) Niestety to nie to samo, prawo jazdy dopiero we wrześniu będę miał, czyli cały sezon poszedł w las. Jestem totalnie zawiedziony. Dodatkowo nie rozumiem dlaczego nie mogę się zapisać na egzamin praktyczny, jeśli nie mam zdanej teorii przecież jak jej nie zdam to i tak mnie nie dopuszczą więc kasę mogą sobie zabrać. Nie wiem, czy oni w tym WORD'zie nie rozumieją, że niektórym zależy na czasie ! ! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qryl Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 to fakt kolejki we Wrocku sa długie ja mam teorie dopiero 26 a na placyku na wszelki wypadek ucze sie "upewniania sie " oraz kierunki na slalomie natomiast o ósemce nie słyszałęm by kazali uzywać kierunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacher Opublikowano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2006 We wtorek zaczynam jazdy na kursie i chciałem sobie wcześniej troszkę potrenować tą 8 w domu.Dużo czytałem o tym, że niekiedy wymagają kierunków, ale nie doczytałem się kiedy który mam włączyć. Jak to jest? Kiedy włączyć lewy, a kiedy prawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jantarski Opublikowano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2006 Jak to jest? Kiedy włączyć lewy, a kiedy prawy? Skręcasz w prawo - prawySkręcasz w lewo - lewy Cholera nie wiedziałem że można mieć z tym problem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 Witam!Ja zdawałem w Opolu w Wordzie. Mnie uczyli z kolei na ósemce się obracać tylko bez kierunków i tak robiłem na egzaminie. Najpierw miałem ruszanie pod górke, potem od razu na ósemke, potem slalom z używaniem kierunkowskazów, zawracanie i potem jeszcze hamowanie awaryjne. A na do widzenia wysłali mnie na miasto :D Ale jak zdaje się na moto jak ma się już kategorie B wklepaną to zazwyczaj nie wysyłają na miasto, choć mogą tak zrobić. Ja zdawałem A i B za jednym zamachem. Trasy jazdy motocyklem na egzaminie są rozrysowane na tablicach w środku budynku, podejrzewam że podobnie jest w innych Wordach. Generalnie trasa na moto nie jest trudna. A teraz z tym nowymi przepisami to powiększyli ósemke jakoś, widziałem na placu ją to niezły gigant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacher Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 jantarski, spoko. Na drodze kierunków umię używać i możesz sobie odpuścić :D Jednak jakoś nie jest to dla mnie takie oczywiste na 8 :) Problem banalny, ale ja jakoś nie widzę tego co niby ta ósemka ma reprezentować, bo słyszałem, że środek 8 (pomiędzy słupkami) traktuje się jako skrzyżowanie. I jakoś nie mogę sobie tego poukładać, bo przecież tą "krzyżówkę" zawsze przecina się na wprost. Rozglądanie się jest uzasadnione, ale nadal nie widzę sensu włączania kierunków :icon_mrgreen: Już taki jestem, że zawsze chcę wiedzieć z czego wynika, że mam robić coś tak, a nie inaczej. Więc skoro to takie banalne - wyjaśnijcie mi to dokładnie. Z góry dziękuję :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) bo przecież tą "krzyżówkę" zawsze przecina się na wprostBacher i masz rację tym bardziej, że wchodzenie w naturalny łuk, którego symbolami są górna i dolna część ósemki, nie syglalizuje się kierunkiem. Myślę, że jednak lepiej przed wjazdem na 8 zapytać egzaminatora o jego wymagania i nie dyskutować, bo nikt nie lubi wychodzić na głupka. Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Maro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jantarski Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 Ale jak zdaje się na moto jak ma się już kategorie B wklepaną to zazwyczaj nie wysyłają na miasto, choć mogą tak zrobić. Witam, w Szczecinie niema znaczenia czy masz kat.B i jak długo, po placu wyjazd na miasto obowiązkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacher Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Witam Uczę się na kat. A i mam problem, bo sama jazda na motocyklu nie sprawia mi problemu, lecz nie wiem jak dokładnie powienienem przejechać plac manewrowy. Problem głównie w machaniu głową i kierunkach. A konkretnie to mam kilka pytań (niby proste, ale nikt do tej pory nie podał mi na nie bezpośredniej odpowiedzi):1) z której strony zaczynamy slalon?2) rozumię, że przed każdym słupkiem w slalonie mam obejrzeć się przez ramie od strony zbliżającego się słupka i włączyć kierunkowskaz w jego stronę. Tak?3) w 8 głową mam machć przed "krzyżówką" w stronę zbliżającego się łuku?4) i jak wjeżdżam w prawy łuk to mam mieć prawy kierunek, tak?5) kierunek wyłączyć w trakcie łuku, czy poprostu zmienić go w odpowiednim momencie na przeciwny?6) z której strony zaczynamy drugi przejazd slalonu? Aha...jeszcze jedno. Ja rozkładam boczną nóżkę motocylka siedząć na nim i potem wstając i zsiadając opieram go na niej, jednak instruktor zwrócił mi uwagę, że powinienem pierwsze zsiąść, a potem stojąc przy moto rozłożyć boczną nóżkę i postawić go. Jak to jest? Przepraszam, że zawalam was tymi pierdołami, ale chcę się dobrze przygotować do tego co może być wymagane na egzaminie :icon_mrgreen: Pozdrawiam i z góry dziękuję :biggrin: Bacher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szydło Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 CześćJa zdawałem kat. A w Ostrołęce. Jak wiadomo wszędzie jest inaczej i czego innego wymagają a mnie uczono, że: -na placu manewrowym nie używa się kierunków, tylko oglądanie-slalom zaczynasz z dowolnej strony a kończysz go w zależności od której zaczniesz, grunt żebyś policzył dobrze te 5 ósemek.powodzeniaps. na placu nikt nie kameruje twojego przejazdu więc jeżeli nie zrobisz jakiejś potwornej gapy to pójdzie bez problemu (mój egzaminator gadał sobie z innym kiedy ja zdawałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi