bodek_o Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) A przypadek GSa jaki ja opisałem też nie ednduro i instrukcję sprawdzania poprostu przetłumaczyłem. Nie kłamią w niej mam nadzieję? Na pewno dobrze napisali. Dla mojej Kawy też tak jest.Ale dopisali jeszcze coś takiego, że przed każdą dłuższą jazdą, należy sprawdzić poziom oleju. To przecież nie będe rozgrzewał na postoju, tylko sprawdzę na zimnym. :icon_twisted: Pozdr. Edytowane 2 Czerwca 2006 przez bodek_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Też sie podłącze z małym pytaniem. :biggrin: Jak to wygląda w yamasze TW 125 :icon_twisted: Bo dostałem taką z pracy do pojeżdżenia :icon_mrgreen: I nic o niej nie wiem. Zadnej instrukcji nie dostałem.Zeby sprawdzić olej moto w pionie, zimny silnik :icon_mrgreen: A jeszcze zapytam jakie paliwo bo ktoś mi mówił, że 98. W sumie to i tak firma płaci ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Paliwo 98, a niby czemu?W instrukcji dla GSa podają, że trza lać 87 oktan wzwyż. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baal_XL600 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Odpuść technikę z Lanosa i innych pojazdów z mokrą miską olejową.Po wyłączeniu silnika odkręcasz zakrętkę korka , wycierasz i wkładasz nie zakręcając. Poziom odczytujesz z bagnetu. Nie czekasz kilku ani 15 minut bo w przypadku zawieszenia zaworu zbiornika oleju (częsta sprawa w endurakach) poziom oleju opada poniżej bagnetu i będziesz miał odczyt: brak oleju. Dla ciekawych: Yamaha XT600 ma zbiornik oleju pod siodłem, gdzie poziom oleju sprawdzamy "przez szybkę". tak też zawsze robilem ale nie mialem co do tego 100% pewności. dzęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi