Damiano_2013 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Cześć mam pytanie czy ktoś wie jakie byly blkokady stosowane w MBX-sie80? Chodzi mi o to że chce wiedzieć gdzie są i jak je zdjąć i co daje ich zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Korzystajcie z szukaj. Ten temat przewijal sie juz setki razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Ale chodzi mi o inne blokady a nie tylko o tą na zapłonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 widocznie malo szukales. dyfuzor, membrany itd. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 O membranie też wiedziałem ale o dyfuzorze nie możesz mi wytłumaczyc co to jest za blokada czy to jest wyciągniecie tylko tej rurki z dziurmi z tlumika? I mam jeszcze pytanie czy ten motor jest blokowny na module? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Na dyfuzorze są jakieś półksięzyce wspawane czy cuś. Byś musiał dyfuzor rozciąć po spawach, wywalić cały środek i zpowrotem pospawać tam gdzie przeciołeś. Na module prawdopodobnie też jest blokada. W tylnym tłumik również jest cosik wstawione, tylko demontaż tego wnętrza spowoduje głośną prace wydechu. No i membranki. Ale nie wiem czy warto odblokować MBX bo to i tak nie pojedzie. Lepiej tak sobie pojezdzij i kup coś większego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 W dyfuzorze niczego takiego nie ma oczym piszesz wiem bo juz kiedys roacinalem go jedynie są przegrody w tylniej części tlumika może tak jest W MTX bo wiele osób pisze ze w tym modełu jest coś takiego. A o te blokady chce się dowiedzieć bo mój MBX wkręca się tylko do 7,5tys. obrotów i zaczyna przerywać i dalej się nie chce wkręcić na obroty. Wymieniłem już gaźnik i nic nie dało i nie wiem co dalej robic.Myśle że wina leży w jakieś blokadzie i przypuszczam ze na module i nie wiem jak zdjąć z niego ta blokade. A może to wina czegoś innego jeśli tak to piszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 O właśnie tego sie chciałem dowiedzieć. Jeżeli wkręca tylko 7,5tyś to jest na 100% blokada na module. NIe wiem jak w MBX ale w DT(sprzety są bardzo podobne w budowie) w module jest taki kondensator i wystarczy tylko zmostkować jego "nóżki". Nie wiem jak wyglada modół w MBX. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Właśnie jest w tym problem ze ten moduł jest zalany jakimś świństwem i nawet jeśli bym chcial to i tak nic nie zrobie. Przesyłam jeszcze link zdjecia za wiele na nim nie widać ale bedziesz miał chociaz pogąd jak on wygląda. http://img63.imageshack.us/my.php?image=no...stycz0049hm.jpg Może ktos kiedyś zdejmował blokade z modulu w MBX-sie? Jeśli tak to posze nich napisze jak sie to robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi