LukaszXVS Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 tam kolego powinienes miec filtr oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Mam małe pytanko techniczne, bo znajony lekko mnie wystraszył... Czy w okręgłej maskownicy z prawej strony silnika powinien być jakiś filterek? Ja mam tam PUSTO! Pomórzcie, bo nie chciałbym Ślicznotce zobic krzywdy... :bigrazz: Witam. A ile srubek odkreciles zeby "tam" dotrzec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) Czy w okręgłej maskownicy z prawej strony silnika powinien być jakiś filterek? Nie jakis, ale dokladnie filtr oleju :bigrazz: Jesli masz tam PUSTO, znaczy sie ze kupiles moto od jakiegos handlarza, lub jkais "mechanik" zapomnial zalozyc co juz w ogole zakrawa o pomste do nieba ;) Teraz tylko pytanie jak dlugo bez filtra jezdzisz/les....Aha ........ sprawdz w takim wypadku czy masz w ogole ........ olej w silniku :biggrin: Edytowane 11 Maja 2008 przez majkelpl Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulus Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Spoko to tylko ozdupka;) Dopiero pod tym dekielkiem są śruby mocujące dekiel od filtra oleju. No chyba, że chodzi Ci o ten pod bakiem - tam powinien być filtr powietrza. Mam małe pytanko techniczne, bo znajony lekko mnie wystraszył... Czy w okręgłej maskownicy z prawej strony silnika powinien być jakiś filterek? Ja mam tam PUSTO! Pomórzcie, bo nie chciałbym Ślicznotce zobic krzywdy... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merlin Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) Spoko to tylko ozdupka;) Dopiero pod tym dekielkiem są śruby mocujące dekiel od filtra oleju. No chyba, że chodzi Ci o ten pod bakiem - tam powinien być filtr powietrza. Masz rację ja też myślę, że chodzi jednak o filtr powietrza, nie oleju.Merlin Edytowane 11 Maja 2008 przez Merlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Nie sadze jednak, gdyz kolega pisze o maskownicy z prawej strony silnika a nie o deklu nad silnikeim pomiedzy cylindrami ;) Chyba ze chodzilo mu jednak o filtr powietrza .... ;) Zobaczymy az sam sie wypowie i nam wyjasni. Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Witam. PANOWIE uwazam ,ze kolega powinien sprecyzowac pytanie ,gdyz moze to byc albo dekiel filtra powietrza (cylindry tez nalezä do silnika) , albo oleju. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekp Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Witam wszystkich DRAG-STAROWICZÓW. Od jakiegoś czasu obserwuję to forum.W marcu kupiłem drag strarke 650 classic. Mam problem z jazdą na light-barach. Po przejechaniu ok. 20 km zaczyna brakować prądu i muszę wyłączyć lampy, a niedaj boże wyłączyć moto, bez ładowania aku się nie obejdzie. Alternator (prądnica) podaje 14,09V czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1janbo Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) Nie sadze jednak, gdyz kolega pisze o maskownicy z prawej strony silnika a nie o deklu nad silnikeim pomiedzy cylindrami :icon_exclaim: Chyba ze chodzilo mu jednak o filtr powietrza .... :clap: Zobaczymy az sam sie wypowie i nam wyjasni. ...dokładnie,filterek oleju znalazłem i wymieniłem... Szukam czegoś w ozdóbce okragłej, nad filtrem oleju... Jak już zdążyłem przeczytać, to chyba jest atrapa... Pod zbiornikiem odkryłem już jakieś filterki, to chyba już wszystkie niespodzianki, mam nadzieję... A dla wyjaśnienia - szukałem filtra powietrza... Edytowane 11 Maja 2008 przez 1Meteor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes1977 Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Potrzebuję detkę na tył do draga. 170/80/15, wentyl pionowy.Ktoś wie gdzie i za ile to kupic w Poznaniu ? Czesc, Zosia jesli jeszcze nie masz tej detki to sprobuj w netcarze. Maja mnostwo opon motocyklowych to i detki sie znajda. Na zamowienie na pewno dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) Szukam czegoś w ozdóbce okragłej, nad filtrem oleju... Jak już zdążyłem przeczytać, to chyba jest atrapa... To nie jest atrapa !!!Jak odkrecisz trzy sruby z duzego dekla pomiedzy cylindarmi, to powinienes dostac sie do fitra powietrza !!!Jak go nie masz to czym predzej zanabywaj np. na Allegro i zakladajPod zbiornikiem paliwa nie ma zadnych filtrow, jedynie plastikowe ustrojstwo oslaniajace gazniki. Powietrze do gaznikow dostaje sie wlasnie przez wlot w tym duzym deklu gdzie powinienes miec filtr powietrza. Motocykl bedzie Ci jezdzil, ale zassysane powietrze nie bedzie filtrowane, ot co. Edytowane 12 Maja 2008 przez majkelpl Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STYK Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Witam wszystkich DRAG-STAROWICZÓW. Od jakiegoś czasu obserwuję to forum.W marcu kupiłem drag strarke 650 classic. Mam problem z jazdą na light-barach. Po przejechaniu ok. 20 km zaczyna brakować prądu i muszę wyłączyć lampy, a niedaj boże wyłączyć moto, bez ładowania aku się nie obejdzie. Alternator (prądnica) podaje 14,09V czy to normalne?Też to przerabiałem - prąd ładowania jest jak najbardziej OK, czyli alternator jest raczej w porządku. Być może akumulator jest juz zajeżdżony i nie trzyma napięcia. U kumpla było b podobnie, zmierzyliśmy wszystkie możliwe prądy i napiecia w motorze i pomogła dopiero wymian akumulatora. bardzo ważne też jest podłączenie klem i szczególnie przewodu masowego - drobny błąd i z ładowania nici. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sono Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Koledzy powracam do tematu sławnego już klepania metalicznego DS 1100 w okolicach zaworów.Wiem że wielu z was ma ten sam problem.Czytałem żeby się nie przejmować tylko jezdzić.Ale...Nurtuje mnie ta sytuacja.Zawory ustawione ok a stuka.Próbowałem się więc dowiedzieć czegoś w serwisach Yamachy.Teksty mechaników"no wie pan trzeba by motor zostawić ,rozebrać i zobaczyć"Czyli nic konkretnego.Ciekaw jestem czy nie wiedzą czy nie chcą mówić na temat tej dolegliwości.?Może są jakieś nowe ślady w sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyklotron Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Koledzy powracam do tematu sławnego już klepania metalicznego DS 1100 w okolicach zaworów.Wiem że wielu z was ma ten sam problem.Czytałem żeby się nie przejmować tylko jezdzić.Ale...Nurtuje mnie ta sytuacja.Zawory ustawione ok a stuka.Próbowałem się więc dowiedzieć czegoś w serwisach Yamachy.Teksty mechaników"no wie pan trzeba by motor zostawić ,rozebrać i zobaczyć"Czyli nic konkretnego.Ciekaw jestem czy nie wiedzą czy nie chcą mówić na temat tej dolegliwości.?Może są jakieś nowe ślady w sprawie? Też tak mam i jeżdżę, inne znane mi DSy też tak mają, a najlepsze lekarstwo to puste wydechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PitaM Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Też tak mam i jeżdżę, inne znane mi DSy też tak mają, a najlepsze lekarstwo to puste wydechy :bigrazz: :wink: :) :icon_razz: trudno się nie zgodzic ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi