x. Maślak Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Epterode, że tak nieśmiało zapytam: jakie masz wydechy? U Propita w avatarze widzę nieoryginalne i - chyba - nie połączone między sobą. To może być przyczyna nierównego przyspieszania i "kopa" dopiero na pewnym poziomie obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epterode Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 (edytowane) witam tez tak sie zastanawialem bo mam tez nie orginal nie puste ale niepolaczone razem ale powiedz mi jak to sie ma sie jezdził dobrze i potem nagle? cos moze sie po czasie przestawic i jak to sie ma jak maja dedykowane cobry ? co wtedy robic? tez nie sa polaczone a motorki lataja? Edytowane 3 Sierpnia 2008 przez epterode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x. Maślak Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Widzisz, przy poprzednim moim XVS przez cztery kolejne przeglądy (ponad 40 tys. km) nie regulowałem fabrycznie ustawionych zaworów: wszystko pozostawało w wyznaczonym zakresie i do tego funkcjonowało świetnie. Jeśli do Twojego czy innego V-Stara zalożono aftermarketowe wydechy, to pewnikiem za oceanem przeregulowano i zawory i gaźniki. Raz ruszone łatwiej puszczają - może to aż nazbyt proste. Poza tym, bez tej wstępnej fazy tłumienia (w połączonej części cygar) zawsze będziesz miał wyczuwalnie słabszy dół. Ale znajdziesz na naszym forum Kolegów, którzy z tą teorią się nie zgodzą. Zyczę sukcesu w rozwikłaniu zagadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epterode Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 czyli kurcze regulacja jak nie pomoze to polaczenie tych nieorg moze rurka jedna i bedzie git Napiszccie ile u was za reg zaworow biora i gaznikow zeby mnie nie wy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulus Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Hej. Zmieniam forum i wpadłem się pożegnać - może tymczasowo - kto wie?:flesje:I tak z przyzwyczajenia będę do was zaglądał. Do na trasie. :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sibilek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 heh...to ja dla rownowagi sie przywitam! :buttrock: albowiem gdyz poniewaz nie dalej jak tydzien temu zakupilem slicznego Drag Stara i juz intensywnie go uzytkuje :icon_mrgreen: takze raz jeszcze witam :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 heh...to ja dla rownowagi sie przywitam! :buttrock: albowiem gdyz poniewaz nie dalej jak tydzien temu zakupilem slicznego Drag Stara i juz intensywnie go uzytkuje :icon_mrgreen: takze raz jeszcze witam :icon_mrgreen: Witam. Milego uzytkowania moto i Forum. Pozdro :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luccass Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Racja dzięki za linki :) A do tapicera się omówiłem zobaczymy co wymyśli pozdrawiam Sprawa wygląda nastepująco, umówiłem się z innym tapicerem samochodowym, który sprawi mi nakładkę skórzana wypełniona fotelową gąbką samochodową, odpowiednio wyprofilowaną. Za podstawę posłuży obecny chromowany bagażnik. Koszt około 100pln, jak zamontuje ustrojstwo to zapodam fotkę ;-) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbymus Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Majkelpl czy sprzedałeś moto. Pamiętasz Daniela był z nami w Giżycku , kupił sobie Royala 1300 z 98 r. Majk pamiętasz o zdjęciach. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Majkelpl czy sprzedałeś moto. Tak sprzedalem i wlasnie teraz chcialbym sie pozegnac z gronem Drag Starowcow :wink: Bylo bardzo milo i sympatycznie udzielac sie w dyskusjach i przekazywac rozne info nt. Dragow, ale .... teraz przenosze sie do Wild Starow :flesje: :) Majk pamiętasz o zdjęciach. Zdjecia poszly do Stacha i potwierdzil ze je dostal, wiec .... wezcie sobie od niego bo macie blizej i sie czesciej widujecie :clap: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
empiq Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Na poprzednim moto (Virago) jeździłem bez szyby a Draga kupiłem od razu z szybą, więc na próbę po dwóch latach takiej jazdy zdjąłem dzisiaj szybę i.........Straciłem dwa lata jazdy!!! Ja pierdykam, jak super jeździ się bez szyby i jak moto wygląda. Oczywiście są okoliczności kiedy szyba się przydaje (deszcz i owady), ale najważniejsze to to, żeby "plusy nie zasłoniły nam minusów". Inne czucie motonga, inna widoczność, łbem nie telepie, no samo (prawie) miodzio. Jakbyśmy byli jednym organizmem. Oczywiście przelotowe 120-140! Trochę w klatę gniecie, ale przy tej pogodzie to nawet dobrze ;). No i przy 160 trzeba się dobrze trzymać na wybojach, bo można Batmana zaliczyć :D. Na razie zostaje przy zdjętej. Jak będą zapowiadać deszcze przed jakimś dłuższym wypadem to może założę, ale na krótkie przebieżki w ładną pogodę to nie widzę lepiej. He he :P ja też zdjąłem jakiś miesiąc temu jak przerabiałem na singla :) i zgadzam się z kolegą - wrażenia niesamowite ;) nawet sprzedaję szybę i zastanawiam się czy kupować coś czy zostawić jak jest! l;)a śmiga się teraz niesamowicie :) pozdrawiam szanowne grono i do zobaczenia na trasach :)empiq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 no ja tam wole z szybą jezdzicwiem ze przy wiekszych predkoscia powiew wiatru daje nie po łbie....chociaz kazdy robi jak lubi :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 He he :) ja też zdjąłem jakiś miesiąc temu jak przerabiałem na singla :P i zgadzam się z kolegą - wrażenia niesamowite :clap: nawet sprzedaję szybę i zastanawiam się czy kupować coś czy zostawić jak jest! l;)a śmiga się teraz niesamowicie :cool: pozdrawiam szanowne grono i do zobaczenia na trasach :clap:empiq Witam. A robiles juz jakies dluzsze trasy ? Jakä predkosciä jedziesz teras w trasie? Moze tez plekse zdejme. Pozdro :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
empiq Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam. A robiles juz jakies dluzsze trasy ? Jakä predkosciä jedziesz teras w trasie? Moze tez plekse zdejme. Pozdro :flesje: bez szyby najdłużej na razie jechałem 150 km (tak na jeden raz) prędkości przelotowe w kasku - 110- 120 KM/h w orzeszku po okolicy - 60 -80 km/h. :lalag: nie wiem jeszcze ale być może jak się chłodniej zrobi to kupię szybę i założę ale już taką typu switchblade. bo generalnie wolę bez szyby jeździć :clap: dużo fajniej jest a dodatkowo przerobiłem draga i teraz taki lekki optycznie sie wydaje wiec jakoś bez szyby bardziej pasuje:)pozdrempiq PS. Panowie gdzie się wybieracie na długi łikend? Jakieś propozycje ciekawych wypadów? Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez empiq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virago_78 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam , wtrącę sie tutaj nieładnie :icon_mrgreen: Mam pytanie: ile kilometrów zrobię na pełnym baku V- Star 650? A poniżej propozycja spędzenia długiego weekendu:http://www.ironelephantsmc.pl/start.html Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez virago_78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi