Zbicniev Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Witam wszystkich!W zeszłym tygodniu kupiłem Hondę CB 500 z 96 roku. To mój pierwszy motocykl i nie mam pojęcia co ile kilometrów co trzeba przy nim robić. Jaki olej, jakie świece, co trzeba sprawdzić, uzupełnić? Najprościej byłoby sprawdzić w instrukcji obsługi, ale niestety nie mam takiej. Może ktoś może mi pomóc lub podesłać instrukcję na priv?A swoją drogą ta maszyna jest naprawde wspaniała ;)Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Jeżeli chodzi o serwisówke to napewno znajdziesz w dziale:"Dane serwisowe i techniczne motocykli" POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Witam wszystkich!W zeszłym tygodniu kupiłem Hondę CB 500 z 96 roku. To mój pierwszy motocykl i nie mam pojęcia co ile kilometrów co trzeba przy nim robić. Jaki olej, jakie świece, co trzeba sprawdzić, uzupełnić? Najprościej byłoby sprawdzić w instrukcji obsługi, ale niestety nie mam takiej. Może ktoś może mi pomóc lub podesłać instrukcję na priv?A swoją drogą ta maszyna jest naprawde wspaniała :biggrin:Z góry dzięki Jeżeli nic się nie dzieje z moto to lepiej nie grzebać tam niepotrzebnie. Napewno do podstawowych spraw należy wymiana oleju, płyn chłodzący w lato może być jaki by nie był, gorzej na zime, bo lepiej by było żeby nie zamarzł.Jeżeli nadal będziesz miał za duży przypływ gotówki to proponuje wymienić świece i jedną ze starych zostaw sobie na zapas.Okresowo oczywiście proponuje smarować łańcuch smarem grafitowym a areozolu i przedmuchać filterek powietrza.Pozatym sprawdzić by wypadało ciśnienie powietrza w ogumieniu i skontrolować poziom płynów hamulcowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 zalezy czy chcesz robic wg ksiazki czy wg siebie (czesciej) podam Ci dane producenta:olej co 6 tyś kmświece 24 tys zawory 24 tys gaźniki co 12 albo 24 nie pamietam płyn chłodzacy co 2 lata ale wiekszosc rzeczy ma inspekcje w połowie przebiegu jak bys miał jakies pytaina o cb500 to wal :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbicniev Opublikowano 27 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 Dzięki za pomoc, znalazłem instrukcję w pdf (Hayes'a ?). Moja maszyna ma dopiero 14 tys, więc na razie jeździ super. oby jak najdłużej :biggrin:Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxv Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) To gratulacje motorek naprawdę przyjemny ....i zadowolenia daje mi co dzień .....więcej niż niektóre rzeczy na tym świecie ... :D Edytowane 27 Maja 2006 przez Maxv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi