Skocz do zawartości

rejestracja i problemy

Gość KrzyChules
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość KrzyChules

nie bede tu sie pytal jak zarejestrowac bo 1 sprzet mam juz za soba

mam inny problem

w dowodzie a raczej potwierdzeniu zgloszenia do rejestru jako nr fabryczny mam wpisany nr silnika

ale to nie problem

pojechalem na stacje zeby mi dali zaswiadczenie o numerach i takie tam

dziosiaj przed chwila chcialem zarejestrowac a tu zonk

numery ramy nie zgadzaja sie z tymi w ich bazie danych ;)

i co dalej ?

zabrala mi wszystkie papiery za potwierdzeniem

mial ktos cos podobnego ?

idz na komisariat i niech ci sprawdza czy te nr sa poszukiwane czy nie.

jesli nie to zloz sprawe do sadu o uznanie cie za wlasciciela (to najszybsza droga)(zalatwic to najlepiej jak prawnik ci napisze ten wniosek)

prokuratura wyda ci pozwolenie na rejestracje bez sprawy sadowej ale to bedzie trwalo nawet 2 lata:/

Gość KrzyChules

moto tutejsze nawet z tego samego miasta

przypomnialo mi sie jeszcze ze kierowniczka chciala zarejestrowac ale w okienku powiedziala ze nie moze , trzeba sprostowac i jakies osiwadczenie musialem napisac

ps w poprzednim poscie tego nie napislaem bo bylem poprostu "lekko" wnerwiony

moze sie uda ?

• 3 tygodnie później...
Gość KrzyChules

witam!

otrzymałem decyzje WK i pisza ze da się zarejestrowac tylko jest jedno ale.

tzn musze miec jakis papier na ta rame co mam (inne numery niz u nich w bazie) i jak to zrobic ?

1 wlasciciel jest za granicą wiec zabardzo kontaktu nie ma

Prosze o pomoc, mam tylko 7 dni na przedstawienie papieru dla WK inaczej nie zarejestrują.

:biggrin:

kurcze ... zeby nie pamietali cie w urzedzie to by mozna bylo maly przekret zrobic ... chociaz wcale do tego nie namawiam ale moglo by to byc jednyne wyjscie. Powiem tylko tyle ze w holandii motorowerkow sie nie rejstruje.tylko trzxeba wymyslic nazwisko.... ale nie mowcie ze jestem przekreciarzem bo tak nie jest... nie wiem glupi pomysl

Jesli rzeczywiscie motocykl ma inna rame to bez papierow na rame nikt ci nie zarejestruje i nie da sie tu nic wymyslic.

Ktos wcisnal Ci straszna mine.

A swoja droga numery w starym dowodzie sie zgadzaly? Czy nie sprawdziles tego przy kupnie? Jesli numery zgadzaly sie z numerami w starym dowodzie, a masz pewnosc, ze przy oryginalnosci dowodu nikt nie manipulowal - to ubiegalbym sie o sprostowanie numeru w ich bazie. Przeciez nie mozna wykluczyc, ze w wyniku bledu wpisali inne numery. Mogliby tez wysilic sie i poszukac czy jest jakis inny moto zarejestrowany z Twoimi numerami ramy.

Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/]

Gość KrzyChules

to bylo tak : dowod stary jednostronicowy , jako numer fabryczny byl wpisany numer silnika (ktory zgadzal sie z tym w bazie), natomiast numeru ramy nigdzie tam nie było .

napisalem podanie o sprostowanie i jest jeden warunek by zarejestrowac : musze posiadac dowod wlasnosci ramy ( kiedys bylo mozliwe kupno ramy ze zlomu i mozna bylo ja zarejestrowac , czy cos w tym stylu )

ps a teraz jest mozliwe kupno ramy ze zlomu ? jesli tak to moj problem bylby prawie rozwiazany ..

moj kumpel ma dwie jawki.Jego dziadek kupile dwie nowki.Ale jedna wyrejstrowal.Po czym okazalo sie ze nie ta co trzeba.Wiec przekreslil tamte numery napisal te co trzeba. a teraz jawka jezdzi na bialych blachach.ale ja nie mowie ze ty masz przekreslic bo to wcale nie jest dobra... a zreszta juz cie w urzedzie pamietaja

Witam.

Oj krzuchu :wink: Obyś szybko pośmigał na swoim mbx :biggrin:

Ja chciałem kiedyś już tam dawno zarejestrować swojego ściga (pegaza) ale coś właśnie silnik był nie ten co są numer w dowodzie, niby miałem jakiś papier, że silnik był wymieniany, no ale to wszystko by kosztowało pewnie koło 100zł więc nie chciało mi sie w to "bawić" bo i tak komarkiem to i tak bym nie śmigał :biggrin:

Pozdr. Magik

Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :)