zdano Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Ostatnio byłem w Atenach.zaraz po wjechaniu uświadomilem sobie ze jestem w motocyklowym raju:na ulicach 60% pojazdow to motocykle, 60%motocykli to enduro, caly rok pogoda za***bista, morze, gory... Juz w Dublinie widzialem sporo motocykli,ale tu to jest naprawde niezla bania.Pierwszego dnia starsza babcie na XT'ku....co wiecej nie maja obowiazku jazdy w kaskach co czyni widok ateńskiej ulicy jeszcze bardziej "moto-przyjemnym" dla oka.Jesli sobie to porownam z nasza rzeczywistoscia to...kiepsko :buttrock: . Zna ktoś podobne przyjemne miejsca do zycia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drogowiec Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Wbrew pozorom w Grecji JEST obowiązek jazdy w kasku. Tyle, że nikt go nie przestrzega...... Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 co wiecej nie maja obowiazku jazdy w kaskach co czyni widok ateńskiej ulicy jeszcze bardziej W miastach Policja grecka przymyka oko na jazde bez kasku. Po za obszarem zabudowanym badz pewien ze delikwentow bez kasku zaraz dopadnie kontrola drogowa - sprawdzone osobiscie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 W Grecji byłem kilka lat temu, w Atenach także - oprócz świetnych warunków do jazdy, najbardziej urzekła mnie tamtejsza kultura jazdy - zdaje się, że na kodeks drogowy wszyscy - włącznie z policją - patrzą tam z przymrużeniem oka. I co najważniejsze - nikt się nie wścieka. Ludzie stoją spokojnie w korkach na ulicy zatarasowanej samochodem przez kogoś, kto najzwyczajniej w świecie zostawił furę na środku i poszedł do sklepu po coś do picia. Na dodatek obok zatrzymuje się radiowóz, ale wcale nie po to,żeby wlepić mandat, tylko pan policjant także musi do sklepu :biggrin: Takie scenki tam widziałem spacerując po mieście :D Poza Grecją bardzo podobny klimat jest we Włoszech - dużo motocykli i totalna olewka przepisów drogowych. W tym roku lecę na Kretę, chcę tam wynająć moto i śmigać, mam nadzieję, że tam zakosztuję trochę tego "motocyklowego raju" ;) Szkoda,że u nas klimat taki, jaki jest... pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi