nufry Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Witam, potrzebuję informacji na temat simmeringu na wałku zdawczym w etz 150, jaki ma rozmiar? czy warto zmieniać regulator alternatora z mechanicznego na elektroniczny jeśli mechaniczny działa dobrze? ewentualnie jaki regulator wybrac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Siema, co do zimmeringu to sie nie wypowiem bo nie znam rozmiaru, ale jesli chodzi o elektronike to chetnie:D:D Oczywiscie zmieniaja na elektronika, bo jak wiadomo mechaniczny ma wiele wad.. Nawet jesli dziala dobrze to keidys moga sie styki zabrrudzic albo wypalic albo cos.. Ja wszystko co moge to usprawniam i zazwyczaj z mechanicznych czesci wkladam elektronike:)Polecam Ci zmienic regulator, na taki chociarzby od malca:)Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nufry Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 hmm... ale taki elektoniczny też może sie spalic... po co od malca? zobacz na www.agmot.pl ile jest regulatorów, tylko który wybrać i czy warto zmieniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Witaj, czemu od malucha? A temu że można go kupic używanego za 5zl:) I dlatego ze jest dobry! Jego wytzymalosc pradowa jest duzo wieksza niz takiego od alternatora motocyklowego.. Czyli w skrócie mówiac bedzie dobry! Ja mam taki regulator w WSK 175 i dziala dobrze:)Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nufry Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 ile kosztule nowy taki regulator od malucha? ;> Naprawdę nikt nie wie jaki rozmiar ma siimering wałka zdawczego w etz 150??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 przyznam ze jest wiecej przy mechanicznym regulacji no i co pare tys wymiana przerywacza ale jak ci sie sypnie elektorniczny to za to kupisz z 5 orginalnych przerywaczy wiec nie wiem czy sie oplaca ja mam zaufanie do mechanicznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 a tak wogule to mi sie wydaje ze przy takim mechanicznym to napiecie wcale nie jest tak dokladnie wyregulowane jak w elektroniku.. no ale moze sie myle.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi