zoltecek Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 czy moze ktos napisac krok po kroku jak zrobić taka okleine samodzielnie jakich materiaów uzycjakich programowjakich drukarek itd bo ja jestem zielony w tych sprawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 1 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) czy moze ktos napisac krok po kroku jak zrobić taka okleine samodzielnie jakich materiaów uzycjakich programowjakich drukarek itd bo ja jestem zielony w tych sprawach Jak jesteś zielony w PhotoShop'ie to już jesteś skazany na porażke bo ten program to podstawowe narzędzie. :icon_mrgreen: Step 1: Dorwać skan lub zrobić fotke projektownego elementu motocykla. Step 2: Wyszukać odpowiednie grafiki , loga itp. elementy które chce się użyć na okleinie. Step 3: Wrzucamy fotke projektowanego elementu do PHS i składamy to wszystko w całość do tąd aż bedziemy usatysfakcjonowani z efektu końcowego. Step 4: Zanosimy projekt do drukarni lub biura reklamy i prosimy o wydrukowanie tego sitodrukiem (solvent) na foli tak jak to przewaznie sie robi z reklamami i naklejkami na samochody. ( Należy pamiętać aby podać wymiary dokładne ) Potem to juz tylko wyciąć odpowiednio , dopasować i nakleić. Można pomyśleć o jakiejś warstwie ochronnej. Edytowane 1 Lipca 2006 przez Myszon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Potem to juz tylko wyciąć odpowiednio , dopasować i nakleić. Można pomyśleć o jakiejś warstwie ochronnej.Są w sprzedaży folie ochronne mniej więcej grubości normalnej okleiny na motocykl, wycięte i dopasowane do kształtu plastików, z tym że ich koszt przekracza koszt takiej okleiny domowej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptasiorr Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Są w sprzedaży folie ochronne mniej więcej grubości normalnej okleiny na motocykl, wycięte i dopasowane do kształtu plastików, z tym że ich koszt przekracza koszt takiej okleiny domowej roboty. A mi się obiło o uszy,ze są takież okleiny ochronne sprzedawane w akruszach i wówczas sam sobie dopasowywujesz:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad_pol Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Witam, potrzebuje okleine do hondy crm...na allegro i ebayu..nic takiego nie ma...jest ktos kto zna sie na projektowaniu? prosze o kontakt na priw. lub gg. p.s chyba ze ktos posiada scany,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur_125 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Ja mam na swojej CRM robioną okleinę w "profesjonalnym" zakładzie poligraficznym! Z jednej strony zrobione jest ok aczkolwiek wzór odbiega od oryginału, a z drugiej strony patałachy zrobiły lustrzane odbicie i w ogóle nie wiadomo co tam jest napisane. Jak chcesz to mogę ci przesłać foto mojego zbiornika. Cytuj http://www.drogadourzedowa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 artur jak mozesz to wrzuc fotki i powiedz ile zaplaciles za takie cus ;Dpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur_125 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Ja tego nie robiłem tylko poprzedni właściciel motocykla. Poszedł do zakładu poligraficznego ze zdjęciem oryginalnie obklejonej CRM'y i zażyczył sobie taką samą okleinie na swoim moto. Tylko szkoda że zaniósł zdjęcie z jednego profilu, bo z drugiej strony zrobili mu lustrzane odbicie! Za taką przyjemność zapłacił 50 PLN. Czy to dużo to ocenicie po zobaczeniu zdjęć. Oprócz naklejek na zbiorniku, zrobili mu również w miejscu pola startowego jakieś bazgroły, ale od razu po kupnie motocykla je zdarłem. :biggrin: Jutro zrobię dokładne foto i wrzucę! A oto i zdjęcie mojej CRM z prawej strony: http://img186.imageshack.us/img186/9784/zbiornikpex0.jpgi z lewej :) http://img185.imageshack.us/img185/2130/zbiornikliz4.jpg Cytuj http://www.drogadourzedowa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 wyglada dosc ciekawie i cena 50 zl jest chyba bardzo dobra . lecz z drugiej strony to sam moglbym cos takiego wyciac z 3 folii , ale nie lubie sie bawic jak kupie nowe moto i bedzie potrzebna okleina to zrobie tak jak ten poprzedni wlasciciel pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ninjabike Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Witam panowie widze ze chyba bede mogl wam pomodz jesili chcecie jakie kolwiek wlepy nalepki okleiny co kolwiek drukowanego w dowolnej ilosci piszcie moj starszy ma drukarnie i mamy sprzet papier mozna sprowadzic wszystko sie da zrobic i moge was przekonac ze to beda smieszne ceny macie wzor macie projekt piszcie a zobaczymy pozdro Ninja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi