Skocz do zawartości

Czy WSK 150 mialy silnik od WFM?

kobuz1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

WItam! Posiadam 3 motocykle WSk 125 i w jednej z nich (WSK M06Z) chcialem zamontowac silnik od WSK 150, ponieważ z tego co wiem to WSK 150 miala identyczna rame co WSK M06Z, ale nie jestem pewien..

A czy te silniki o pojemnisci 150ccm to byly montowane jakos z WFM?

Kto wie niech sie wypowie:)

Pozdrawiam - Julas

Jeśli chodzi o możliwość zamontowania innego silnika do ramy WSK 125 (rama podwójna i nowa też) to możesz tam włożyć silniki:

S-34 (125ccm z WFM) S-06 (150ccm WSK M06Z150 i SHL M06T) i S-32 (175ccm z SHL M11)

Edytowane przez PROC

Aha, no dzinki za odpowiedz:)) Ale głównie to chodzi mi o ten silniczek oryginalny od WSK M06Z 150 poniewaz mam zamiar zrobic swoja WSK 125 na oryginalna WSK 150 z tego powodu ze tych modeli 150 jest mało, a ja prawdopodobnie bede mial silnik od takiej 150tki:))

A wogule to jaka moc mialy te silnik 150? Jaki V-max? Jesli ktos zna dane tych silnikow to niech sie wypowie, chetnie wyslucham wszystkich info na tematy tych modeli M06Z 150

Pozdrawiam - Julas

Silniki 150ccm S-06 były odrobinę silniejsze od silników S 01 Z stosowanych od modelu WSK M06 Z.

125 miał 6 KM a 150 6,5 KM

Różnica w prędkości była moim zdaniem pomijalna (według danych z książki 5km/h)

Pewnie z silnikiem 150 da się odczuć minimalnie lepszą elastyczność ale to też bez większych rewelacji.

WItaj, wiesz.. mi nie chodzi o wieksza predkosc czy o wieksza moc, tylko o to ze motocykli z tym silnikiem bylo bardzo malo, wiec jak sobie zloze taki model 150 to bedzie ciekawostka:) Tymbardziej ze mam 3 motocykle o pojemnosci 125, i w tym wlasnie jedna WSK M06Z ktora ma silnik 125 ale od tego nowszego modelu.. Wiec jak zaloze silnik 150 oryginalny od tej wiekszej M06Z to bedzie oryginal i rarytas.

tylko jeszcze jedna sprawa.. czy do tego sielnika sie da kupic jakies czesci? Czy silnik S-06 sie dużo rózni flakami od silnika S-01??

Chodzi mi glownie o skrzynie biegow, lancuszek sprzegla itp.. to co sie zuzywa najczesciej..

Pozdro.

wiesz.. mi nie chodzi o wieksza predkosc czy o wieksza moc

A wogule to jaka moc mialy te silnik 150? Jaki V-max?

;)

tylko jeszcze jedna sprawa.. czy do tego sielnika sie da kupic jakies czesci? Czy silnik S-06 sie dużo rózni flakami od silnika S-01??

Chodzi mi glownie o skrzynie biegow, lancuszek sprzegla itp.. to co sie zuzywa najczesciej..

Pozdro.

Praktycznie wszystkie części silnikowe można jeszcze dostać np. na Moto Bazarach.

Wiele elementów pasuje z WSK i WFM np. skrzynia sprzęgło, zapłon.

Najtrudniej będzie z elementami głównym typu cylinder głowica itp.

Tłoki też są rzadko spotykane ale da się jeszcze kupić.

Hehe, jesli chodzi o ten V-max i moc to pytalem z ciekawosci:) A jak napisalem ze nie chodzi mi o moc i o predkosc to chcialem przez to powiedziec ze nie zalezy mi na tym! Głównie zalezy mi na tym zeby ten motocykl wygladal jak WSK M150 i wlasnie taki mam zamiar go zrobic:) A czy ten wiekszy silnik bedzie mocniejszy czy nie..to jest naprawde obojetne poniewaz jak wiadomo te motocykle sa do jazdy turystycznej, a nie do scigania.. Jak bede chcial pojezdzic szybko to se kupie jakiegos starego japońca:D Oczywiscie silnik z tej WSK postaram sie zmodernizowac, wszystkie silniki tak robie, lubie usprawniac.. wiesz co mam na mysli? poprawienie po fabryce:)

Pozdrawiam - Julas

Jeśli chodzi o możliwość zamontowania innego silnika do ramy WSK 125 (rama podwójna i nowa też) to możesz tam włożyć silniki:

S-34 (125ccm z WFM) S-06 (150ccm WSK M06Z150 i SHL M06T) i S-32 (175ccm z SHL M11)

niechcialem robic postu wiec zapytam tutaj odnosnie silnika czyli cos takiego by mi weszlo do ramy WSKi125 tej jednoramowki http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=102783045 :D

niechcialem robic postu wiec zapytam tutaj odnosnie silnika czyli cos takiego by mi weszlo do ramy WSKi125 tej jednoramowki http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=102783045 :D

tak wejdzie - mocowania te same

Edytowane przez PROC