loony Opublikowano 2 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2003 Ma ktoś może taki schemat??? Bo jako, że regulator napięcia do mojej Aprili jest nieosiągalny (przynajmniej po normalnej cenie jak na używaną część), to musze coś wykombinować... Mechanik twierdizł że powinno pasowac od Simka, dlatego pytam... Mam schemat od SR50 ale jest on nieczytelny... a nigdzie w necie nie moge znaleźć nic lepszego... A tak już poza tym to mam pytanie - ile wychodzi przewodów z magneta do ładowania aku ??? (w Simku 12V) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 3 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2003 jeśli to wersja z mechanicznym przerywaczem to wychodzą 4 przewody z silnika schematy ja mam, właśnie sie biore do skanowaniacierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 3 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2003 nojuż ci zeskanowałem schemat do skuterajakość nie jest za dobra bo skaner troche zepsutya poza tym musiałem zmniejszyć liczbe kolorów żeby sie szybciej wysłało mam tez schematy do innych simsonówjak bedziesz potrzebował to pisz sprostowanie do poprzedniego postaz silnika wychodzą 4 przewody ale do ładowania są tylko 2. zapodaj swój emailbo jak mam to wysłać?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loony Opublikowano 3 Maja 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2003 Mój e-mail: [email protected] Wielkie dzięki.... i czekam na te skany... może jakoś wreszcie uruchomię mój pojazd.... bo żal patrzeć jak stoi w garażu i się marnuje... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 4 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2003 posłanetam jest 6V ale 12V jest identycznie :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loony Opublikowano 4 Maja 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2003 Dzięki za schemat - trochę mi pomógł... tzn. przynajmniej juz wiem że Simson ma zintegrowany przerywacz kierunkowskazów i regulator napięcia w jednym - tyle ze ten "mój' schemat bardziej mi pasował.... u mnie były inne cewki w magnecie - i ładowanie szło przez prostownik, dopiero na regulator.... - ten nieczytelny schemat mam od SR50 C . W każdym razie - niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę - do poszczególnych złącz na regulatorze podpina się:59a - prąd (stały) płynący z magneta 31b - masa49a - wyjście przerywacza kierunkowskazów49 - stacyjka - czyli przewód do akumulatora. Tyle wykminiłem z tych schematów, które miałem (lub dostałem - dzięki Seba). A teraz jeszcze jedno pytanie - czy wszystkie simsony (z instalacją 12V) mają taki sam regulator napięcia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 7 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2003 sorki za późna reakcje ale nie było mnie na forum kilka dni A teraz jeszcze jedno pytanie - czy wszystkie simsony (z instalacją 12V) mają taki sam regulator napięcia??? nie, mają różneskuter ma zintegrowany a s51 ma przerywacz osobno od regulatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi