gajoss Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Jestem po rozbiórce silnika i moim oczom ukazał się okropny widok. Łożysko które jest na wale od strony alternatora obracało sie w karterze bez problemu wręcz wypadło z silnika. Owo łożysko obracało sie również na wale! :crossy: z drugiej strony jest podobnie chociaż tam raczej nie obracają sie one w karterze ale na pewno na wale. Dodakowo ośka łańcucha też obraca się w łożysku. Zastanawiam się co zrobić teraz. Nowego wału nie bedę kupował bo nie mam zamiaru inwestować takiej kasy w to moto. Ojciec podsunał mi pomysł żeby dać ten wał do ślusarza niech ona naspawa gazowo cienką warstwę na ten wał a potem zeszlifuje to do odpowiedniego rozmiaru. Myśle, że pomysł nie jest głupi. Sprawe obracania się w karterach rozwiążał bym poprzez wbicie łożysk na stalową taśmę. Tylko tak naprawdę nie wiem ile takie wynalazki wytrzymają :D ;) niech to szlak z walonymi demoludami! luz w karterach i na wale jest skutkiem nieumiejętnego składania... :crossy: a kartery można napunktować i wzmocnić dodatkowo klejem;) można też chyba wymienić czopy w wale na nowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Mysle ze zastosowanie kleju może nie być skuteczne ze względu na zbyt dużą wartość tego luzu wzmocnić dodatkowo klejem;) :) :( :D czytanie ze zrozumieniem :buttrock: :biggrin: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi