Gość Panna Nervosa Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 ciekawy temat spora liczba wypowiadających się pozytywnie na temat tej hondy VTR 250 chyba polega na ogólnej oponji "hondowski tłok do końca życia" . ale trzeba wiedziec że silnik tej slicznej VTR 250tki to totalna porazka pochodzi on z tej samej "słynnej"serji VF .silnik ten jest za bardzo skomplikowany i nie wart twojej uwagi, za to Cagiwa ma prosty silnik ,łatwy w naprawie i lekko będzie Ci się tym śmigało jezeli chcesz tak sobie pośmigać ,nabrać doświadczenia to Cagiva będzie totego świetna .pozdrawiam. Dzieki. Z silnikiem hondy to juz sie dowiedzialam i bylam ciekawa kiedy ktos o tym napisze. Ludzie z Hondy w Warszawie mi ja odradzili (chyba ze juz to pisalam). A na cagive jestem wlasciwie zdecydowana. Wiec za 2 tyg bedzie pewnie moja :icon_razz:No pozostalo jeszcze zrobienie prawka. Gdzie najlepiej teraz zdawac (nie za daleko od wawy), gdzie sa najkrotsze terminy itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Ja poradzałbym Ci coś innego niż cagiva, gdyż jest to mało lubiana marka tak więc będzie trudniejją sprzedać, poza tym pojemność 250 ccm znudzi Ci się po miesiącu, lepiej naprawde coś wyższej pojemności np. bandyte 400 jak to już pisał mój przedmówca, albo z klasy 600 yamaha XJ 600 tyle że troszkę ciężka bo 208 kg. Poza tym cfajtakt się psyje trzeba dolewać oleju co chwile, kopci itp. Poszukaj czegoś nietypowego jeśli chcesz ale pamiętaj, im więcej ludzi ma dany motocykl tym lepiej to o nim świadczy bo coś w tym jest że ludzie właśnie te modele a nie inne kupują czy nie tak?? Pozdrawiam i życze miłej jazdyPS Jeśli jeszcze nie zaczęłaś kursu to masz dużo czasu by kupić moto a gdzie się człowiek spieszy... Poza tym moto najlepiej kupować po sezonie gdyż ceny są niższe i masz większy wybór, na wiosne motocykle są już przebrane, i lepiej kup moto PO zrobieniu prawka a nie przed :icon_razz: Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Panna Nervosa Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Skoro radzisz to powinienes wiedziec ze planet to zadna 250 nie jest tylko 125. Ale dla mnie cos co smiga 180 a po 6 sek 100 to wystarczy zupelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 oczywiscie jak dla dziewczyny nie urazajac plci pieknej to nieglupia maszynamoze gs 500 ten nowy model nie brzydki, znam dziewczyne co smiga i zadowolona co do cagivy to rzeczywiscie malo popularna u nas markabendzie problem z czesciami i sprzedaza lepiej juz honde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) No pozostalo jeszcze zrobienie prawka. Gdzie najlepiej teraz zdawac (nie za daleko od wawy), gdzie sa najkrotsze terminy itd? ProMotor.Wejdź do działu Szkoła Jazdy/Stunt/Wypadki i zobacz temat kulikowisko. Jeśli warszawa i okolice to Tomek Kulik i Piotrek Gadaj. Innego wyboru nie masz :) Wystarczy poczytać troche na forum aby wiedzieć że to dla Ciebie najlepszy wybór. :) Porozmawiaj z Adu bo chyba mieszkacie blisko a Ona też robiła u Tomka.Pozdrawiam Co do motocykla to Suzuki Gs 500 będzie idealne. Cfajtakt to cfajtakt i kręcić trzeba żeby szło. Do tego więcej zabawy z eksploatacją, duże zuzycia paliwa i.t.d co powoduje że Cagiva nie będzie najlepsza!Suzuki to czterosuw więc ciągnie od samego dołu. Osiągi zupełnie wystarczające na początek. Idealny motocykl dl nauki dzięki swojej geometrii. Spalanie na niskim poziomie, części od zaraz. Wygląd jak dla mnie super! No a po co kombinować skoro można mieć coś co lepiej będzie odpowiadało Twoim wymaganiom. Nie obawiaj się że gs będzie Tobą poniewierał czy coś takiego. Bardzo wiele osób kupuje go na pierwszy motocykl. Edytowane 17 Maja 2006 przez EnduroMax Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Panna Nervosa Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Kupie cagive a na prawko sie juz zapisalam (blizej mnie). Pytalam o egzamin a nie kursy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bory83 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Witam, musze sie dolaczyc bo widze ze tu ludzie pisza jakies herezje na temat hondy vtr 250. Otoz bylem posiadaczem gs 500 lecz zamienilem na 99 honde vtr 250, gdyz poruszam sie jedynie w ruchu miejskim. Chce tylko powiedziec ze jestem bardzo zadowolony z tej zamiany gdyz Honda sprawuje sie doskonale w miescie, dobre przyspieszenie jak na 250, dodam ze przebieg 45 000 km, leje i jezdze bez zadnych awarii. Oczywiscie co sezon olej i filtry, oddaje do serwisu w trzy dni gotowe. Koszt 50 euro, nie jest to serwis hondy, tylko zwykly serwis motocyklow i kosiarek. Polecam honde, oczywiscie wszystko zalezy od stanu technicznego danego egzeplaza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi